Over de luie leguaan

“Waar jonge groene leguanen vaak dierlijk voedsel eten,

bestaat het dieet van volwassen leguanen bijna geheel uit plantaardig voedsel.”

Het blog

Dit blog is bedoeld voor mensen die willen impacteten, dwz meer milieubewust en plantaardig willen eten, maar niet zo goed weten hoe ze dat moeten doen. Hier vind je makkelijk te volgen, lekkere, originele recepten voor iedereen die iets goeds wil doen voor zichzelf en de planeet. Kortom, voor iedereen die een leguaan wil worden!

 

De recepten

De veganistische maar ook vegetarische recepten op dit blog maken gebruik van groenten die doorgaans milieuvriendelijk zijn en er wordt veel gewerkt met lokale seizoensgroenten. Kortom; fijn voor het milieu! Recepten op dit blog maken zo min mogelijk gebruik van prefab (dwz zonder pakjes en zakjes). Dat levert wel iets meer werk op, maar is gezonder en goedkoper.

 

Op dit blog kun je gerechten selecteren naar gelang je bui (lui of actief, zie menu linksboven). Ook kan je kijken welke gerechten gebruik maken van NLse groenten die deze maand een milieubewuste keuze zijn (zie linksboven). Controleer in jouw supermarkt nog wel even het land van herkomst van de groente.  En, liggen er nog groenten in je koelkast? Check dan de ingrediënten index en zoek op wat je allemaal kan maken.

 
 

Wie is de luie leguaan?

 

Iedereen kan een leguaan zijn en hopelijk helpen mijn favo lazy (en minder lazy) recepten daarbij! Ik ben Mik, een thuiskok uit Amsterdam.

 

Sinds mijn tienerjaren ben ik in de keuken te vinden. Want nadat ik op mijn 14de  besloot geen vlees meer te eten, moest ik geregeld mijn eigen pannetje opzetten. Nu, stel ik me dagelijks de vraag hoe ik met minimale effort, zo snel mogelijk een lekkere en gezonde maaltijd op tafel krijg. In het weekend heb ik meer tijd en zin om uit te pakken, maar ook daar snij ik wel eens een bochtje af.

 

Van mijn Surinaamse ouders heb ik een voorkeur voor spicy eten en liefde voor diverse keukens meegekregen. En dat zie je terug op dit blog; wereldgerechten met pit! Ook probeer ik mijn lifestyle en dus ook mijn eet-style milieuvriendelijker te maken. Dus ik gebruik vaak lokale, akker geteelde seizoensgroenten.

 

Omdat ik liever sport dan dat ik dieet (daarin ben ik dus liever moe dan lui), zal je hier ook af en toe guilty pleasures en comfortfood langs zien komen.  Ten slotte; je zult hier nooit worden lastig gevallen met geleuter, geklets en andere bullshit over zaken die niet met het recept hebben te maken. Beloofd!!