Corn chowder

corn chowder maissoep

Voor deze maissoep heb ik een super simpel recept. Het resultaat is een geweldig romige, volle, dikke en hartige soep met een beetje pit. Serveer deze soep als voorgerecht of bij de lunch.

En, als je net zo van verse mais houdt als ik (en niet in een luie bui bent); vervang dan in augustus en september de mais uit blik door gekookte maiskorrels van 2 verse Hollandse maiskolven.  Je moet dan de korrels ong 20 min voorkoken.

 

Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

Recept corn chowder (voorgerecht, 2p)

Nodig:Voorbereiden:Maken:
1 uigesnipperdStoof de ui en de sjalot zacht in een steelpannetje met dikke bodem in wat olie op laag vuur.
1 grote sjalot of 3 kleinegesnipperd
enkele reepjes groene peperVoeg na 5-8 min de groene peper toe en laat kort meebakken.
1 plakje margarineDraai het vuur op de laagste stand en doe dan de margarine in de pan. Laat het smelten.
1 eetl bloemVoeg de bloem toe, roer goed en laat ong 2 min bakken op laag vuur, terwijl je continu roert.
150 ml ongezoete sojamelkDoe hierna een gedeelte van de sojamelk in de pan.
Roer goed totdat je een egale massa hebt. Voeg dan pas de rest van de sojamelk en het water terwijl je roert.
200 ml water
1 middelgrote aardappelin grote partjesDoe de aardappel, mais en bouillontablet ook in de pan.
1 blikje mais (300gr)afgegotenBreng aan de kook en laat vervolgens op een laag pitje pruttelen, minstens 15 min of totdat de aardappelpartjes zacht zijn. Roer af en toe.
½ bouillontabletHaal 1-2 soeplepels uit de pan in een kom (probeer geen aardappelpartjes mee te scheppen). Pureer die glad en voeg weer aan de soep toe en meng goed.
1 theel witte peperVoeg de witte peper toe, en evt. nog wat zout naar smaak.
lente-ui/bieslookBestrooi met lente-ui en bieslook.