Gevulde tofu

gevulde tofu

Als je deze gevulde tofu hebt geproefd, wil je hem elke dag wel eten! De crispy tofu matcht perfect met de frisse, pittige vulling van lente-ui, koriander, munt, rode peper en gember. Deze tofu is de ideale pre-dinner snack, maar ook als voorgerecht of bij als onderdeel van het avondeten doet hij het zeker goed!

 

Voor dit recept is het belangrijk om een hele fijn rasp voor de gember te gebruiken; de gember moet daardoor in een soort pulp veranderen. Gebruik geen grove rasp hiervoor want anders is de gember te aanwezig in dit gerecht.

 

Alle ingrediënten voor dit gerecht kun je in de supermarkt krijgen. Mocht je in de buurt van een toko wonen, kan je ook overwegen om aburaage te kopen; dit is een prefab gefrituurde tofu pouch. Die hoef je alleen open te snijden en op te bakken in een pan en kun je daarna vullen. En dit geeft een net zo lekker resultaat.

 

Recept gevulde tofu (snack of voorgerecht, 2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
250 gr tofuzie hiernaastProbeer wat vocht uit de tofu te drukken met je handen. Of als je veel tijd hebt, laat 30 min staan met iets zwaars op de tofu. Snij vervolgens in langwerpige dunne stukken van maximaal 8 mm dik (je moet ze later nog open kunnen snijden).
maizenaStrooi wat maizena op een bordje. Haal de tofuplakken één voor één en aan beide kanten door de maizena. Zorg dat er een dun laagje op elke plak zit en schud dikke laagjes eraf.
Verwarm een goede grote koekenpan en voeg als het vuur heet, is een ruime scheut olie toe.
Daarna leg je de tofu in de pan. Zorg ervoor dat elke stukje op zn breedste kant in contact komt met de pan. Draai het vuur nu wat lager, en laat de tofu langzaam lichtbruin worden (blijf ervan af!). Als de tofu lichtbruin is, draai je hem om en dan doe je hetzelfde met de andere kant. Draai daarna het vuur hoger en bak de tofu aan beide zijden goudbruin.
1-2 lenteuitjesin kleine stukjesMaak ondertussen de vulling. Meng in een kommetje de lente-ui, munt, koriander en rode peper met de sojasaus, gember, suiker en rijstazijn.
blaadjes van 2 takken muntgescheurd
10 koriandertakjesfijngesneden
1 rode peperlijsten en zaden verwijderd en fijngesneden
1 eetl sojasaus
1 cm gemberheel fijn geraspt
1 theel rijstazijn
Haal de tofuplakken meteen uit de pan en snij ze open (gebruik een theedoek of ovenwanten oid om de tofu vast te pakken). Vul ze met de vulling en dien meteen op.