
Zo simpel en zo lekker! Deze komkommer met umeboshi salade kan ik de hele zomer wel eten!
De komkommer met umebushi is fris, knapperig, zuur en umami. Ideaal op warme dagen. Eet het als bijgerecht bij al je Japanse en Koreaanse gerechten. En, met name bij hete, peperige gerechten voorkomt deze komkommer salade dat je helemaal weg brandt.
Voor dit gerecht heb je umeboshi (een zure, ingelegd Japans fruit) nodig; dit kan je kopen bij toko’s en bij biologische supermarkten. Verder kan je af met makkelijk te verkrijgen ingrediënten, zoals sojasaus, rijstazijn en sesamolie.
Recept komkommer met umeboshi:
Nodig: | Doen: |
---|---|
3 umeboshi | Hak de umeboshi met een mes in hele fijne en kleine stukjes. Doe daarna in een kom die groot genoeg is om ook de komkommer in te doen. |
- 1 eetl sojasaus - 1 eetl sesamolie - 1 eetl rijstazijn | Roer de sojasaus, sesamolie en rijstazijn door de umeboshi. |
- 1 komkommer - evt sesamzaad (geroosterd) | Snij de komkommer in de lengte door 4en en dan in de breedte in parten. Meng de komkommer met de umeboshi en bestrooi evt met wat sesamzaad. Dien meteen op. |
Eet je komkommer met umeboshi salade met de volgende gerechten.
Copyright © 2025 De luie leguaan