
Recept geblakerde Chinese kool (2-3p):
Nodig: | Doen: |
- 1 knoflookteen - geperst - 2-3 eetl Koraanse chilivlokken* - 2 eetl sesamolie - 2 eetl sojasaus - 2 eetl rijstazijn - 1½ eetl ahornsiroop** - 1 cm gember- heel fijn geraspt | Maak eerst de marinade: roer de knoflook, chilivlokken, sesamolie, sojasaus, rijstazijn, ahornsiroop en gember door elkaar in een kommetje of kopje. Laat alles intrekken. |
een halve Chinese kool- in 8 stukken | Verwarm een grote koekenpan op het vuur. Doe er een beetje olie in en bak de Chinese kool plakken op middelhoog vuur. Doe dit totdat de Chinese kool aan beide zijden goudbruin en zacht is. |
Leg de Chinese kool op een bakplaat en kwast beide zijden in met de marinade. Laat dit 15-30 min intrekken. Pak dan de gasbrander en zet de fik erin. Blaker de Chinese kool aan beide kanten totdat de kool licht bruine puntjes krijgt. |
|
evt. lente ui in ringetjes | Dien op en bestrooi naar wens met lente ui. |
** Of een andere zoete siroop of zoetstof, bijvoorbeeld agavesiroop.
Meer zoals dit op de luie leguaan:
Copyright © 2023 De luie leguaan