Sinaasappel witlof salade

recept bitterzoete witlof salade met citrusvruchten

Deze prachtige sinaasappel witlof salade heeft bijna geen recept nodig, zo makkelijk is het! Mik gewoon de ingrediënten bij elkaar en voeg de dressing toe. Desalniettemin ziet het er prachtig uit. Je kunt dit eten bij alles waar je een salade bij wil eten. Ik vind hem ook  leuk voor een etentje.

 

Bijkomend voordeel, witlof komt bijna het gehele jaar door uit Nederland. Dus ook fijn voor het milieu. Controleer wel het land van herkomst, want ze willen ook nog wel eens ergens anders vandaan komen. En dat is zonde!

 

Als je van kleurtjes in je eten houdt, gebruik dan naast de grapefruit ook sinaasappel. Ook kan je radicchio gebruiken ipv witlof, zoals hier op de foto. Want radicchio heeft een mooie rood-witte kleur. En radicchio komt in de tweede helft van het jaar ook uit Nederland. Dus, perfect voor in de zomer of herfst!

 
 

 

Recept sinaasappel witlof salade (bijgerecht 2-3p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
½ eetl agavesiroopMaak in een saladekom een dressing van de agavesiroop, balsamico azijn, citroensap, olijfolie en mosterd.
1 eetl balsamicoazijn
1 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
½ eetl mosterd
1 grapefruitzie hiernaastVerwijder het vruchtvlees vd grapefruit (dus zonder harde vliezen) en doe dit bij de dressing in de kom.
1 witlofin reepjesVoeg de witlof, rode ui en olijven toe en meng goed.
½ rode uiin dunne reepjes
±10 groene olijvenin plakjes
muntgescheurdStrooi wat munt over de salade en dien op.