Palmkool met miso pindakaas saus; waarom klinkt dit zo goed? Omdat dit al je favo ingrediënten bevat, zoals miso, tahin, sojasaus, pindakaas en chili crisps! Samen zorgen deze ingrediënten voor een ware unmamibom! Ik hoor je nu denken, maar de palmkool dan? Ja, ook de palmkool, omdat dit een lokaal groeiende groente is die zich volzuigt met de mega lekkere saus, waar je hem in serveert.
Ideaal voor in de herfst of winter, wanneer het buiten koud is en je jezelf wil troosten met iets romigs en spicies. Laat dat dan ook de periode zijn, waarin palmkool van Nederlandse bodem komt. Dus, wees goed voor het mileu en goed voor jezelf en maak dit recept.
Maak de palmkool met miso saus tot een maaltijd door het te eten met rijst en knapperig gebakken tofu stukjes of vegan kipstukjes en bv een mango salsa.
Recept palmkool met miso saus (2p):
| Nodig: | Doen: |
|---|---|
| - 200 gr palmkool (gewicht met takken) - 1 ui in reepjes - 2 knoflooktenen - fijngesneden | Rits de palmkool van de stengel en snij de bladeren in hapklare stukken. Bak de palmkool met de ui en knoflook op een matig vuur tot alles zacht is. Voeg evt een klein scheutje water toe wanneer de palmkool niet zacht wordt. Haal van het vuur. |
| - 2 knoflooktenen - fijngesneden - 2cm gember - fijngesneden - 250 ml lichte groentebouillon - 1½ eetl pindakaas - 1 eetl tahin - 1 eetl witte wijn azijn - 1 eetl shiro miso | Verwarm wat olie in een steelpan. Bak de knoflook, en gember op matig vuur. Voeg daarna de bouillon toe en los hier de pindakaas, tahin, azijn en miso in op. Laat het geheel zachtjes koken tot de saus wat indikt. |
| chili olie of chili crisps | Doe vervolgens de palmkool erbij en laat dit 2-3 min intrekken. Haal dan van het vuur en serveer met chili olie of chili crisps naar smaak. |
Naast palmkool en miso zijn hier nog meer spicy recepten te vinden met lokale groenten in de herfst/winter.
