Sobanoedelsalade met nori dressing

Sobanoedelsalade met sojabonen, wortel, haricots verts en nori dressing

Deze sobanoedelsalade staat echt heel snel op tafel en is mega makkelijk om klaar te maken! Bovendien heb je maar 1 pan nodig. Hierin mik je een voor een de groente en de noedels in het kokend water. Dressing erover en klaar is kees!

 

Zorg er voor dat je de gember in dit recept heel fijn raspt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je Parmezaanse kaas rasp gebruiken (want die staat vast stof te vangen, sinds jij meer plantaardig eet 🙂 ). De wortel kan je met een mandoline in dunne plakjes snijden, maar een kaasschaaf of dunschiller werkt ook prima.

 

In deze sobanoedelsalade kan je flexibel zijn met je eiwitbron. Ik koos ervoor om hier sojabonen bij te eten, want die hoef je alleen maar even te koken. Echter, any type of gebakken plantaardige “kip”stukjes of gekruide tofu werkt ook.

Bereid je deze salade voor on the go of wil je een deel later opeten? Hou dan de sesamzaadjes en marinade nog even apart en roer die er vlak voor het opeten door.       

 

Wil je een lokale en milieuvriendelijke keus maken? Check dan bij het kopen van wortelen even het land van herkomst op de verpakking; winterpeen komt bijna het gehele jaar van Nederlandse akkers. Waspeen of bospeen daarentegen wordt ook wel ineens uit warmere oorden geïmporteerd, met name in het begin van het jaar.

 

Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

 

Recept sobanoedelsalade met nori dressing (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
2cm gemberheel fijn gerasptDoe de geraspte gember, het norivel, de knoflookteen, de sojasaus, de sesamolie, de rijstazijn en de suiker in een hakmolen of keukenmachine. Mix tot een gladde marinade en laat even staan.
1.5 geroosterde nori vellen
1 kleine knoflookteen
1-2 eetl sojasaus
1 eetl sesamolie
2 eetl rijstazijn
1 theel suiker
150 gr sojabonen*Kook de sojabonen gedurende 10 min in een grote pan.**
100 gr sobanoedelsBereid de sobanoedels volgens de verpakking in dezelfde pan.
150 gr haricots verts***gedoptKook de haricots verts de laatste 4 min mee en
1 winterpeengeschild, in lange, hele dunne repenkook de winterpeen repen de laatste minuut mee. Giet daarna alles in een vergiet en spoel grondig af met koud water. Laat goed uitlekken en doe in een kom.
1 lente uiin ringetjesMeng de marinade door de sobanoedels en groenten.
Bestrooi met lente ui en sesamzaadjes en dien op.
evt. 1 theel sesamzaadjesgeroosterd

* Diepvries sojabonen kan je kopen bij de toko. Je kan dit vervangen door any kind of gebakken vegan kipstukjes of  gekruide tofu

**No worries na het koken zijn deze boontjes nog steeds super knapperig.

*** De haricots verts kan je ook vervangen door sugar snaps of sperziebonen (zelfde kooktijd).

Luie leguaan

Check hier andere leuke recepten voor de lunch!