Vegan mie met courgette & mango

vegan mie courgette mango

 

Weer zo’n warme zomer dag? Maak dan deze makkelijke vegan mie met courgette en mango. Hij is smaakvol, niet zwaar op de maag en heeft een heerlijk zoet-zure frisse smaak. En deze mie salade is heel eenvoudig en snel te bereiden.

Ook hoef je, je bij dit gerecht geen zorgen te maken over eiwitten; de tempeh zit er bomvol  mee (22gr per 100gr). Tempeh past dus perfect in een (meer) plantaardig dieet en daarom proberen wij in ieder geval een keer in de week tempeh te eten.

 

Voor het snijden van de courgette gebruik ik het liefst een kaasschaaf. Daar krijg je mooie dunne plakken mee. En daarna bak ik de courgette het liefst in porties, zodat elk plakje contact kan maken met de pan. Zo kan het vocht van de courgette goed verdampen. Klinkt dat vermoeiend? Snij dan de courgette in dunne partjes en bak alles in een keer.

 

En, leuk om te weten: courgettes komen in de zomer van Nederlandse bodem. Dus dit gerecht is de hele zomer een prima lokale keus!

 

Tenslotte, lees je vanaf je mobiel; flip the screen!

 
 
 

Recept vegan mie met courgette, mango en tempeh (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
2cm gembergerasptMaak in een saladekom de marinade door de gember, knoflook, sojasaus, sesamolie, pindakaas, rijstazijn en chilisaus/sambal goed te mengen. Leg het geheel weg.
1 kleine knoflookteengeperst
2 eetl sojasaus/tamari
1 eetl sesamolie
1 afgestreken eetl pindakaas
1 eetl rijstazijn
1 eetl (suikervrije) chilisaus/ 1 theel sambal
mie /mihoenBereid mie of mihoen volgens de verpakking. Mik het daarna door de marinade.
150 gr tempehin driehoekjesLaat ondertussen een grote koekenpan met goede anti-aanbaklaag goed warm worden. Voeg dan een beetje olie toe en bak de tempeh aan twee zijden goudbruin op middelhoog vuur. Mik daarna door de marinade en roer goed.
1 grote courgettein dunne lange plakjesBak ondertussen in andere koekenpan de courgetteslierten op hoog vuur, totdat ze goudbruine plekjes hebben aan beide zijden. Idealiter bak je in porties. Zo kan het vocht in de courgette beter kan verdampen. Haal uit de pan.
2 lente uiin stukken van 3cmBak in diezelfde pan de lente ui stukken en
1 rode chilipeperzonder lijst en zaadjes, in ringetjesde chili peper op hoog vuur gedurende 1-2min.
½ mango (of meer)in plakjesDoe hierna alle ingrediënten in de salade kom en roer goed. Doe er mango naar wens boven op,
ongezouten pinda’sbestrooi met pinda’s en dien op.