Kikkererwten spread

vegan beleg kikkererwtenspread

Op zoek naar vegan brood beleg? Maak deze te gekke kikkererwten spread met kalamata olijven, zongedroogde tomaten en basilicum. Ik zou het omschrijven als het zilte broertje (of zusje) van hummus met een fijne bite. Het is dus perfect voor op brood of op een toastje, crostini, bruschetta of whatever.

Je draait hem binnen een paar minuten in elkaar met een keukenmachine. Dus maak hem vandaag nog!

 

Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

Recept kikkererwten spread (vegen broodbeleg):

Nodig:Maken:
1 blik kikkererwten (400 gr)Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
8 kalamata olijvenMaal ondertussen in een keukenmachine* de olijven, zongedroogde tomaten, basilicum, olijfolie, tahin, het citroensap en de oregano tot een grof gehakte massa (mik op de consistentie van tapenade).
5 zongedroogde tomatenDoe er dan de kikkererwten bij. De kikkererwten moeten alleen grof gehakt worden, dus pulseer (=zet keukenmachine heel kort aan en uit) maar een paar keer.
handje basilicumblaadjesBreng het mengsel op smaak met zwarte peper en evt extra citroensap of zout.
2 eetl olijfolieLekker op een toastje of op brood.
1 eetl tahin
sap van ½ citroen
1 theel oregano**

* Een keukenmachine geeft het beste resultaat, maar als je in porties werkt, kan een hakmolen ook werken.

** Als je gedroogde oregano gebruikt, wacht dan 1 uur wachten als vorens de spread op te eten.