
Recept kikkererwten spread (vegen broodbeleg):
Nodig: | Maken: |
1 blik kikkererwten (400 gr) | Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken. |
8 kalamata olijven | Maal ondertussen in een keukenmachine* de olijven, zongedroogde tomaten, basilicum, olijfolie, tahin, het citroensap en de oregano tot een grof gehakte massa (mik op de consistentie van tapenade). |
5 zongedroogde tomaten | Doe er dan de kikkererwten bij. De kikkererwten moeten alleen grof gehakt worden, dus pulseer (=zet keukenmachine heel kort aan en uit) maar een paar keer. |
handje basilicumblaadjes | Breng het mengsel op smaak met zwarte peper en evt extra citroensap of zout. |
2 eetl olijfolie | Lekker op een toastje of op brood. |
1 eetl tahin | |
sap van ½ citroen | |
1 theel oregano** |
Copyright © 2023 De luie leguaan