Vegan miso ramen

vegan miso ramen

Miso ramen is een noedel soep die traditioneel wordt gemaakt met een  bouillon op basis van miso (had je vast al wel bedacht), sesam en vlees. Omdat we dat laatste nu niet proberen te eten, vind je hier een variant met een vegan bouillon. Maar, deze vegan miso ramen doet echt niet onder voor een variant met vlees- of visbouillon. En, als je over de juiste ingrediënten beschikt staat dit gerecht ook nog eens super snel op tafel.

 

Kies voor een of meerdere van de volgende toppings (of verzin zelf iets anders): tauge, kool, gestoomde prei, wortel, groenten op zuur, nori/wakame (zeewier), tofu, mais en/of paksoi.  En, voor niet vegans; een gekookt eitje smaakt ook echt top hierbij.

 

Witte miso (niet te verwarren en zeker niet verwisslen met rode miso) is een gefermenteerde pasta van onder andere sojabonen en rijst. De smaak is zoet, romig en vol en zacht en ideaal als vegan smaakmaker. Je kunt er bijvoorbeeld ook deze linzen met tahin mee maken. Witte miso koop je bij de toko.

 

Mocht je geen steranijs en kaneel hebben, kan je dat vervangen door champignonbouillon, laat dan wel het zout weg. Het gerecht verliest iets aan diepte, maar slobbert nog steeds lekker weg!

 

Lees je vanaf je mobiel, flip the screen!

 

Recept vegan miso ramen (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
noodlesBereid noodles volgens de verpakking. Spoel ze daarna goed af met koud water.
1 eetl sesamoliePak ondertussen in een grote soeppan en verwarm de sesamolie.
1 prei-witin piepkleine stukjesBak hierin de prei gedurende 5 min op een laag vuur,
1 grote sjalot (of 3-4 kleintjes)gesnipperdsamen met de banaansjalot
4 cm gembergeraspten de gember.
4 knoflooktenenfijngesneden Voeg hierna de knoflook toe,
1 steranijssamen met de steranijs en kaneel en bak kort mee.
½ kaneelstokje
750 ml waterDoe hier 750 ml water bij en breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken op hoog vuur.
1 eetl witte misoDraai het vuur uit en voeg daarna de miso, mirin, tahin en sojasaus en een flinke snuf zout (naar smaak) toe.
2 eetl mirin Roer totdat alles is opgelost en voeg de noedels toe.
1 eetl tahinSchep in een kom en dien op.
2 eetl sojasaus
+ toppings!Lekker met bijvoorbeeld gestoomde prei-groen, kool, tauge, komkommer op zuur, wakame/nori, paksoi, wortel en/of gebakken tofu.