Vegan pad thai

vegan pad thai

 

Het recept voor deze vegan pad thai is echt easy-peasy en het staat dus super snel op tafel. En, met winterpeen en kool is hij het hele jaar door een fijne keus voor het milieu! Snel maken dus!

 

Recept vegan pad thai  (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
(rijst)noedels*Bereid de noedels volgens verpakking.
200 gr tofuin plakjes van 5-8mmVerwarm een grote koekenpan, doe wat olie in de pan en leg de tofuplakken erin (niet over elkaar). Bak ze goudbruin aan beide kanten op laag vuur.
¼ witte koolin dunne reepjesOndertussen, houd een klein beetje kool en winterpeen reepjes achter voor later.
2-3 winterpenenin dunne reepjesBak de rest van de wortel en kool met wat olie in een wok op middelhoog vuur.
1 uigesnipperdAls de wortel en kool zacht zijn, voeg je de ui en
1 flinke hand pinda’sde pinda’s toe. Bak ze mee totdat de ui glazig is.
3 knoflooktenenfijngesnedenVoeg daarna de knoflook en

½ theel chilipoederhet chilipoeder toe en bak kort mee.
Draai het vuur lager.
2 eetl lichte sojasaus/tamariMeng de sojasaus, tamarinde en suiker in een kommetje. En voeg die, samen met de noedels toe aan de groenten.
2 eetl gezuiverde tamarinde**
1 eetl suikerRoer goed, proef en voeg evt. extra sojasaus (of zout) of suiker toe.
Snij vervolgens de tofuplakjes in dunne reepjes of blokjes en roer door de noedels.
125 gr taugé5 sec ondergedompeld in kokend waterHaal de noedels van het vuur en doe op een bord. Mik de taugé, de restjes kool en winterpeen en wat verse koriander boven op de noedels.
verse koriander
sap van ½-1 limoenKnijp limoensap naar smaak over de pad thai en dien meteen op.

* Traditioneel gezien gebruik je voor pad thai rijstnoedels, maar elke wat dikkere noedels werken prima wat mij betreft.

** Met tamarinde maak je de beste pad thai, dus ik raad je echt aan om het te halen bij de toko/een ruim gesorteerde supermarkt. Maar als je daar echt geen zin in hebt, zou je kunnen overwegen om het te vervanged door 2 eetl rijst azijn/ witte wijn azijn.