Vegan pasta met broccolipesto

Vegan pasta met broccoli pesto- detail

Zoek je een makkelijke en snelle maaltijd voor een doordeweekse dag? Of voor na het sporten? Dan is deze vegan pasta met broccoli pesto perfect voor jou! Je hebt hem zo op tafel en hij is mega smaakvol door de kalamata olijven, kappertjes en rucola. Lekker met een frisse simpele salade. Maak hem dus vanavond!

 

Koop in de zomermaanden rucola uit Nederland, maar de rest van het jaar is rucola uit Zuid-Europa een milieuvriendelijkere keus. Broccoli groeit in juli en augustus in Nederland, daarbuiten kun je het beste voor een Frans of Duits exemplaar gaan. Check de verpakking in de supermarkt.

 

Tenslotte, lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

 

Recept vegan pasta met broccolipesto (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
200 gr broccoliin roosjesKook de broccoli roosjes beetgaar in een pan met water. Giet daarna meteen af en spoel af met flink wat koud water. Laat de roosjes goed uitlekken en doe terug in de pan. Stamp daarna fijn met een stamppot-stamper en laat even liggen.
volkoren spaghetti Kook de spaghetti (evt samen met de broccoli), hou wat van het kookvocht achter.
2 eetl pijnboompitten*Rooster de pijnboompitten goudbruin in een grote koekenpan en leg daarna weg.
50 gr ongezouten, geroosterde cashewnotenHak de cashewnoten, knoflook en chilivlokken tot grove korrels in een keukenmachine of hakmolen.
2 knoflooktenen
½ theel chilivlokken
25 kleine kalamata olijven**Voeg daarna de kalamata olijven,
2 eetl citroensaphet citroensap,
1 eetl kappertjesvochthet kappertjesvocht en een klein scheutje olijfolie toe. Zet de keukenmachine kort aan om de olijven in kleine stukjes te hakken.
Verwarm een klein beetje olie in de grote koekenpan en bak hierin de gestampte broccoli op een redelijk laag vuur.
Voeg na 2-3 min de noten-olijven mix toe en roer heel goed door elkaar.
1½ eetl kappertjesDoe dan pas de spaghetti erbij, samen met een scheutje kookvocht, de kappertjes en een genereuze scheut olijfolie (dus doe niet zuinig aan!).
Roer goed door elkaar en haal van het vuur wanneer alles warm is.
rucolaGooi wat pijnboompitten en rucola (naar wens) op de pasta en dien meteen op.

* De pijnboompitten kan je ook vervangen door andere noten of weglaten.

** Meer mag altijd. Je kunt ook grote kalamata olijven gebruiken, maar gebruik dan wel wat minder.

 

Luie leguaan

Bekijk meer snelle vegan gerechten voor doordeweeks!