Vegetarische pastasalade met paprika

recept vegetarische pastasalade met paprika uit de oven

Deze zoete romige vegetarische pastasalade haalt zijn rijke smaak uit het roosteren van de ingrediënten. De paprika, tomaten, knoflook en walnoten gaan allemaal de oven in!

 

Voor het roosteren in de oven moet je wel wat geduld hebben, maar verder heb je geen skills nodig om deze gemakkelijke salade te maken. En hij werkt prima voor wanneer er mensen komen eten; je kunt het gewoon in de oven schuiven, en daarna jouw vrienden, familie,etc. ontvangen.

 

Dit gerecht is heerlijk met een beetje feta, maar kan ook perfect zonder gegeten worden, voor een vegan versie. Gebruik dan ook vegan room ipv crème fraîche.

 

Let wel op, rode paprika’s uit Nederland kun je beter vermijden, omdat die in verwarmde kassen worden geteeld. Een paprika uit het zuiden van Europa is dan een wat betere keus. Probeer trostomaten  uit Nederland in de wintermaanden te vermijden als je iets voor het milieu wil doen!

 

En lees je op je mobiel, flip the screen!

 

Recept vegetarische pastasalade (3-4p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
4 paprika’sLeg de hele paprika’s op 225 gr in de oven op een rooster (boven in de oven). Laat ze zwart blakeren in 50 min. Draai na 25 min de paprika’s om.
6 knoflooktenenVul tegelijkertijd een (kleine) ovenschotel met de knoflooktenen en
200 gr tros/roma tomatentomaten. Besprenkel beiden met olijfolie en doe ze tegelijk met de paprika in de oven.
pasta En bereid de pasta volgens de verpakking.
75 gr walnotenRooster vervolgens de noten in een pan of in de oven.
Als de paprika’s klaar zijn, moet je de schil vd paprika’s afstomen. Dit doe je door ze in een bakje/pan met afgesloten deksel te plaatsen. Na 5-10 min haal je de paprika’s uit het bakje en trek je de schil los (of was het eraf onder de kraan). Verwijder de zaadjes en snij 2½ paprika in repen.
50 gr crème fraîchePureer de overige paprika met de crème fraîche, knoflooktenen en de helft vd tomaten.
1 theel gerookt paprikapoederBreng het crème fraîche mengsel op smaak met gerookt paprikapoeder, zout en peper.
100 gr fetain blokjesDoe vervolgens de paprika's, het crème fraîche mengsel, de tomaten, de feta en de pasta in een salade kom en meng goed. Voeg evt een scheutje olijfolie toe.
rucolaVerdeel wat rucola over de borden, mik de pastasalade erop en dien op.