Pasta met bietenpesto

Pasta met bietenpesto

 

Dit is mijn favoriete maaltijd voor na het sporten! Ideaal om je koolhydraten mee op te vullen.  De biet doe ik voor het sporten in de oven. Als ik terug ben/gedoucht heb is de biet gepoft. En, als je ipv een middelgrote biet twee kleine bietjes gebruikt, gaat het poffen veel sneller.

 

Als je een biet helemaal zacht hebt laten poffen, is hij lekker zoet van smaak geworden. Ik gebruik gepofte biet dan ook in veel gerechten, omdat ik dit lekkerder vindt dan gekookte biet. 

Ook vind ik het lekker om veel maanzaad over de bietenpesto pasta heen te strooien, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar zin in heeft.  Eet hier nog een lekker frisse groene salade oid bij voor vitamines, vezels en allerlei andere dingen waar groeten goed voor zijn.

 

Tenslotte, rode biet is het hele jaar door een fijne en lokale keus voor het milieu. Je zult hier dan ook vaak gerechten met biet in de hoofdrol zien langskomen!

 

Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

Recept pasta met bietenpesto (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
1 rode bietongeschildVerpak de biet in aluminiumfolie en pof hem in de oven totdat hij heel zacht is (dit duurt minstens 1 uur). Verwijder na het poffen de folie en het schilletje. Snij de biet in enkele stukken en doe in een keukenmachine.
volkoren spaghettiBereid als de biet klaar is, de pasta volgens de verpakking.
25 gr zonnebloempittenRooster daarna de zonnebloempitjes goudbruin in een koekenpan op een laag pitje.
25 gr ongezouten cashewnotenDoe ze daarna in een keukenmachine bij de biet, samen met de cashewnoten en
flinke scheut olijfolieeen flinke scheut olijfolie,
2 knoflooktenende knoflook en
3 eetl citroensaphet citroensap. Vermaal tot een fijn kruimelige saus. Als de pasta klaar is, verwarm je de pesto in een grote koekenpan op middelhoog vuur (2 min), terwijl je roert.
50cc witte wijn of 50 cc extra kookvochtVoeg daarna de witte wijn en/of het kookvocht vd pasta toe. Roer goed en doe er dan de pasta bij. Blijf goed roeren en ga zo door totdat de pasta warm is, de pesto verdeeld is over de pasta en al het vocht verdampt is.
50cc kookvocht vd pasta
veel maanzaadStrooi er veel maanzaad overheen en dien op.