5 spices tofu marinade

tofu marinade 5 spices

Met deze 5 spices marinade krijg je lekker zachte en zoet-kruidige tofu stukjes. Eet ze bij Aziatische gerechten, zoals gebakken rijst, bami, rijst. Doe ze op brood of mik er satésaus over (kan nooit verkeerd gaan).

 

Ik raad het aan om de tofu minstens 4 uur in de marinade liggen, maar laat je daar vooral niet door afschrikken! Zelf leg ik de tofu meestal een avond van te voren in de marinade. ’s Ochtends of ’s middags aan je marinade denken, blijkt toch lastig te zijn voor mij.  De volgende avond trek je hem uit de koelkast en een paar minuten later kan ie al op je bord liggen. Redelijk makkelijk toch?!

 

Recept tofu marinade 5 spices (bijgerecht, 2p):

Nodig:Maken:
1 knoflookteentjePers het knoflookteentje uit boven een goed afsluitbare plastic bak. Doe alle ingrediënten behalve de tofu in de bak en roer ze goed door elkaar.
Doe daarna de tofu erbij. Doe de deksel op het bakje en schud het bakje een paar keer om de marinade te verdelen. Laat minstens 4 uur marineren in de koelkast.
2 eetl water
1½ eetl zoete ketjap
1 eetl sojasaus
1 eetl zonnebloemolie
2 theel 5 spices poeder
1 theel tomatenpuree
1 theel suiker
200gr tofu in gewenste vormAls je de tofu wil bereiden, laat dan een ruime koekenpan goed warm worden. Doe een klein beetje olie in de pan en voeg de tofu toe. Draai het vuur iets lager en bak totdat de tofu aan beide zijden bruin en droog is (totaal 3-4min). Let op het is de bedoeling dat de tofu lekker zacht blijft in dit recept. En, laat de tofu niet te lang in de pan, want dan brandt ie aan.
Eet dus meteen op.