Hartige pompoentaartjes (vegan)

hartige pompoentaart vegan

Deze super smaakvolle hartige pompoentaartjes zijn perfect voor kerst/de feestdagen! Ze zijn een beetje een mix tussen een NY cheesecake en pompoenquiche. En wie wil er nou niet een gebakje als maaltijd? Plus, met dit simpele recept zijn ze super makkelijk om te maken.

 

Deze hartige pompoentaartjes zijn heerlijk nootrijk en daardoor ook geschikt voor mensen die weinig tarwe willen eten. De bodem is gemaakt van amandelmeel waardoor hij lekker crispy is. De vulling is oa gemaakt van ongeroosterde cashewnoten en limabonen. Ongeroosterde cashewnoten kun je online bestellen en enkele grote supermarktketens hebben ze ook in het assortiment.

 

Let er in de supermarkt op dat je een winterpompoen (die fel oranje exemplaren) meeneemt, want die komt zelfs in de winter van Nederlandse bodem.

 

Op zoek naar meer vegan recepten voor kerst/de feestdagen? Klik dan hier!

Recept hartige vegan pompoentaart (6 stuks):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
150 gr amandelmeelMeng in een kom het amandelmeel met de olie, water, agavesiroop, tijm en een snuf zout.
1½ eetl olieKneed dit tot een soepel deeg. Verdeel dit in 6 stukken en druk die in 6 muffinvormen (uitrollen tussen 2 bakpapiervellen mag ook).
1½ eetl waterZorg voor een dun laagje deeg in elke vorm en let op dat het deeg niet boven de randen uitkomt.
1 eetl agavesiroopBak in 10-15 min lichtbruin en haal daarna uit de oven.
1 theel tijmZet de oven hierna op 160 graden.
100gr ongeroosterde cashewnoten8 uur geweekt in waterDoe de cashewnoten, samen met de sojayoghurt in een keukenmachine en maal tot een gladde saus (dit kan afhankelijk van de kracht van je keukenmachine even duren).
100 ml ongezoete sojayoghurt
¼ (winter)pompoenin blokjes van 1.5 cmBak ondertussen de pompoenblokjes in een koekenpan in wat olie op middelhoog vuur, totdat deze zacht zijn (ong 5 min).
100gr limabonen uit blikWanneer het cashewnoten-yoghurt mengsel helemaal glad is, voeg dan de limabonen, knoflook, maizena, witte peper en dragon toe.
1 knoflookteenMaal tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Roer de pompoenblokjes hierdoor.
1 eetl maizenaVul de amandeldeeg bakjes met cashew-pompoenmengsel. Zorg dat het amandelbakje niet boven het cashewmengsel uitkomt.
1 theel witte peperStrijk de bovenkant van de taartjes glad met een mes. Schuif in de oven en bak in totaal 1.20 min.
½ eetl witte wijn azijnBedek na 20 min de taartjes met wat aluminiumfolie.
de blaadjes van 10 takjes verse dragon of 2 theel gedroogde dragonAls de taartjes klaar zijn, kan je ze meteen opeten, maar ze zijn lekkerder als je ze een nachtje laat afkoelen in de koelkast.
Luie leguaan

Deze recepten zijn misschien ook wat voor jou!