Artisjokcrème met perzik

artisjokcreme perzik amuse

 

Niets zo lekker om de dag of een diner mee te beginnen als deze romige artisjokcrème met perzik! Je leest het goed, deze vegan artisjokcrème kun je zowel als verrassend hartig ontbijt eten of als een warm voorgerecht in een meer-gangen diner! En… dit recept is zeker simpel genoeg om met je slaperige kop te kunnen maken 🙂


Klik hier wanneer je nog meer vegan recepten voor kerst/de feestdagen wil bekijken.

 

Recept artisjokcrème met perzik (vegan; 4p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
5 artisjokken uit blikin 4en Spoel de artisjokken goed af en laat ze in een bakje met water staan om zout/zuur er af te spoelen.
4 perziken uit blik*Spoel de perzikken goed af. Snij de onderste perzik helft eraf en snij de bovenste helft in de vorm van een cirkel. Laat ook in een bakje met water staan.
2 uien**in dunne reepjesLaat een ruime laag (zonnebloem) olie warm worden in een wok of kleine koekenpan op hoog vuur. Frituur de uitjes goudbruin, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
plakje margarineVerwarm een plakje margarine in een steelpannetje op een laag vuur.
1 uigesnipperdDoe er de ui en
1 grote sjalot***gesnipperdsjalot bij en laat 10 min stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe even door.
300 gr silken tofuRoer hierna de silken tofu door de pan.
Giet de artisjokken af en doe ze in de pan en pureer het geheel met een staafmixer. Ga door totdat er een supergladde creme is ontstaan. Proef en voeg evt wat zout toe en haal van het vuur.
Schep de artisjokcrème in kleine bakje, druk een perzikrondje in het midden, bestrooi met zwarte peper en de gefrituurde uitjes en dien op.

* In een actieve bui zou je ook zelf perziken kunnen ontvellen en halveren

** In een luie bui zou je ook gefrituurde uitjes kunnen kopen.

*** Of 3 kleine sjalotjes