Deze Japanse sesamdressing is heerlijk nootrijk en super makkelijk om te maken. Je hoeft alleen de sesamzaadjes te roosteren en fijn te stampen en te mixen met de overige ingrediënten. Zo klaar en ideaal voor bij spinazie!
En deze Japanse dressing doet het ook goed bij sperziebonen, dus dat kan ik je ook aanraden om te proberen.
In de lente-herfst kan je Hollandse spinazie krijgen. In de winter kun je liever spinazie van meer zuidelijke oorden kopen, omdat de NLse spinazie moet dan namelijk in een verwarmde kas groeien, wat best wat energie kost. Controleer de verpakking in de supermarkt.
Alleen met rijst is deze spinazie een beetje saai. Dus, eet deze spinazie met sesamdressing als onderdeel van een rijsttafel. Of maak een bowl, samen met wat eiwitjes en groenten. Zie hieronder voor suggesties!
Recept spinazie met sesamdressing (bijgerecht, 2p)
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
3 eetl sesamzaadjes | geroosterd | Maal de geroosterde sesamzaadjes fijn met een vijzel. |
½-1 eetl sojasaus | Voeg dan de sojasaus, suiker, rijstazijn en olie toe. En maal de sesamzaadjes hierdoor. | |
1 theel suiker | ||
2 theel rijstazijn | ||
1 eetl olie | ||
300 gram spinazie | Roerbak de spinazie in een koekenpan op hoog vuur, totdat hij geslonken is en er geen vocht in de pan meer te zien is. Laat hierna goed uitlekken in een vergiet (of druk het vocht eruit). Roer de spinazie door de dressing en dien meteen op. |
Voor erbij…