Aubergine-ansjovis pasta

Aubergine ansjovis pasta

Deze pittige pasta met aubergine en ansjovis is perfect voor doordeweeks, omdat hij snel klaar is. En, dit recept is ook nog een super simpel en behoeft geen bijzonder ingrediënten.

 

Een belangrijke tip voor het bereiden van aubergine is, dat je de aubergine lang genoeg bakt. Hierdoor worden de stukjes lekker zacht en nemen ze alle smaken van de saus op. Laat je niet verleiden om de stukjes korter te bakken of meteen door de saus te doen. Dan worden ze hard en sompig en zijn ze niet lekker.

 

Wist je dat aubergines uit Spanje milieuvriendelijker zijn dan aubergines uit Nederland. Dit komt omdat ze hier in verwarmde kassen worden gekweekt (en het in Spanje over het algemeen warmer is en dus minder energie nodig is voor het verwarmen). Check dus het label in de supermarkt! En mocht je nog aandacht over hebben, zoek dan naar een blikje ansjovis van  duurzame vangst (MSC keurmerk). Ze schijnen te bestaan, maar ik heb ze nog niet in de super zien liggen.

 

Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

Recept pasta met aubergine en ansjovis (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
1 uigesnipperdFruit de ui met wat olie in een braadpan op middelhoog vuur (4min).
4 knoflooktenen fijngesneden Voeg hierna de knoflook toe,
1 blikje ansjovis (±30 gr)in kleine stukjes samen met de ansjovis,
1 rode peper (zonder zaadlijst)fijngesneden de rode peper,
2 theel tijmen de kruiden.
1 theel oreganoBak alles 2 min mee.
1 blik gepelde tomaten (400gr)niet afgietenVoeg de tomaten uit blik met sap toe. Laat alles ong 10-15 sudderen op een laag pitje tot een dikke saus. Vergeet niet af en toe te roeren. En plet de tomaten met een spatel om het proces te versnellen.
volkoren pasta Kook tegelijkertijd de pasta volgens verpakking.
1 aubergine in blokjes 1x1cmEn, tegelijkertijd, bak je ook de aubergine met wat olie in koekenpan op middelhoog vuur tot alle vocht eruit is. (±15min)
Doe daarna de aubergine blokjes bij de saus en dien op.