Gekarameliseerde witlof maakt witlof nog net een beetje lekkerder. Heerlijk in deze simpele Libanese salade met biet, hazelnoten, granaatappelpitten en kappertjes. Voor bij van alles 🙂
Deze gekaramelliseerde witlof en biet salade kun je het hele jaar door met een gerust hard eten, want zowel witlof als biet komen beide het hele jaar van Nederlandse bodem.
Recept gekarameliseerde witlof met bieten salade (bijgerecht, 2p):
Nodig | Voorbereiden | Maken |
1 eetl rode wijnazijn | Maak de marinade: roer de rode wijnazijn, olijfolie, het kappertjesvocht en de kappertjes door elkaar. | |
1 eetl olijfolie | ||
1 eetl kappertjesvocht | ||
1 eetl kappertjes | ||
2 middelgrote voorgekookte bieten* | in blokjes van ½ -1 cm | Doe de bieten in een salade kom, samen met de dressing |
½ rode ui | gesnipperd | en de rode ui. Meng alles goed door elkaar. |
1 plakje margarine (15gr) | Laat de margarine op middelhoog vuur smelten in een grote koekenpan samen | |
2 theel suiker | met de 2 theelepels suiker. | |
2 witlof stronken | in de lengte gehalveerd | Leg de witlof met de snijkant naar beneden erbij en zorg ervoor dat de stronkjes niet te dicht op elkaar liggen. Laat 2-3 min bakken totdat de onderkant gekarameliseerd is. Haal dan uit de pan en leg boven op de bietenblokjes. |
granaatappelpitten** naar wens | Bestrooi de salade tenslotte met de granaatappelpitten en | |
geroosterde hazelnoten (ongezouten) | gehakt | de geroosterde hazelnoten en dien meteen op. |