Vegan bosbessen scones

Vegan bosbessen scones

Vegan bosbessen scones kun je binnen no-time op de bakplaat kwakken. Je hoeft ze namelijk helemaal niet lang te mixen, het liefst zo min mogelijk. Het is ook niet nodig om het deeg van deze  scones uit te rollen en uit te steken. Uiteraard kan dat natuurlijk wel als je daar zin in hebt of het mooi vindt, maar het zal er niet anders  door smaken. Je kunt van het deeg namelijk gewoon een cirkel van vormen met je handen en die in 4-6 stukken snijden.Super makkelijk dus.

 

Bovendien hoeven de scones maar kort(net iets langer dan een kwartiertje) in de oven. Daarom zijn deze vegan bosbessen scones ideaal voor een luie brunch of ontbijt. Haal ze dus ook dit weekend uit de oven!

 
Vegan bosbessen scone detail

Heb je geen bosbessen of lust je die niet?

Dan kan je deze vegan scones bijvoorbeeld met noten, rozijnen, gedroogde abrikozen, cranberries, chocolade stukjes of bevroren frambozen in je scones mikken.

 Of een combinatie hiervan (uiteraard niet allemaal tegelijk 😉 ).
Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

Recept vegan bosbessen scones (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
130 gram bloemRoer de bloem, bakpoeder, kaneel, en zout door elkaar in een mengkom.
½ eetl bakpoeder
¼ theel kaneelpoeder
snufje zout
30 gram margarinebij voorkeur op kamertemperatuurWrijf de margarine door de bloem met een vork of met de hand totdat een kruimelig mengsel is ontstaan.
60 ml sojamelk*
+ 1-2 eetl voor later
Meng in een glas of mok 60 ml sojamelk met de suiker en het citroensap. Maak daarna een kuiltje in de bloem-botermix en doe daar het suiker-melk mengsel in (begin nog niet met roeren!).
25 gram suiker
1 eetl citroensap
handvol bevroren blauwe bessenDoe de bevroren blauwe bessen ook in de mengkom. Roer daarna alles slechts een paar keer door, zodat er een kruimelig, licht samenhangend, plakkerig mengsel ontstaat. Roer het deeg absoluut niet te lang/glad want dat gaat ten koste van de luchtigheid.
Bestrooi het deeg lichtjes met wat bloem. En vorm voorzichtig (niet te hard drukken) tot een cirkel van 2-3cm hoog. Snij het deeg in 4 stukken en leg die uit elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verwarm nu de oven voor op 180 graden en laat de stukken deeg even rusten.
Als de oven bijna warm is, bestrijk je de scones met de 1-2 eetl sojamelk. Bak daarna de scones in de oven in ong 17 min totdat hun bovenkant licht bruin is. Haal uit de oven, laat kort afkoelen en eet meteen op.

* Andere plantmelk kan ook.

Luie leguaan

Misschien zijn deze recepten ook wat voor jou?! Er is maar een manier om er achter te komen  🙂