Italiaanse bonensoep

Italliaanse witte bonensoep

Ben je op zoek naar een vullende soep, die gemakkelijk en snel te bereiden is? Dan is deze traditionele Italiaanse bonensoep met prei, wortel, venkel en rozemarijn zeker wat voor jou! Serveer deze bonensoep als voorgerecht of bij de lunch met een lekker stukje krokant gebakken brood. Zo gepiept en altijd geslaagd!

 

En, goed om te weten: prei en wortel zijn altijd een goede lokale keus en van juni tot oktober is venkel dat ook.

 

Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

 

Recept Italiaanse bonensoep (voorgerecht, 2p):

Nodig:Maken:
- prei groen van 1½ prei - in reepjes
- 1 winterpeen - in kleine blokjes
- ½ venkelknol - in reepjes
- 1 ui - gesnipperd
- 1 theel gedr. rozemarijn
Verwarm wat olie in een soeppan en laat hierin de prei, de winterpeen, de venkelknol, ui en rozemarijn zacht stoven op een laag vuur (10-15 min). Roer af en toe.
- 2 knoflooktenen- geperst
- 2 eetl tomatenpuree
- 1 theel gedr. oregano
Bak hierna de knoflook, tomatenpuree en oregano 2 min mee, terwijl je roert.
- 700 ml water
- 1 blik cannellini of witte bonen (afgegoten; 240gr)
- ongeveer ½ bouillontablet*
Voeg hierna 700ml water, de cannellini of witte bonen en een halve bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten goed doorkoken.
1 eetl olijfolieHaal van het vuur en roer de olijfolie door de soep.
Proef en voeg evt nog wat zout, zwarte peper of wat extra verkruimeld bouillonblokje toe.
Dien meteen op.