
Recept Italiaanse bonensoep (voorgerecht, 2p):
Nodig: | Maken: |
- prei groen van 1½ prei - in reepjes - 1 winterpeen - in kleine blokjes - ½ venkelknol - in reepjes - 1 ui - gesnipperd - 1 theel gedr. rozemarijn | Verwarm wat olie in een soeppan en laat hierin de prei, de winterpeen, de venkelknol, ui en rozemarijn zacht stoven op een laag vuur (10-15 min). Roer af en toe. |
- 2 knoflooktenen- geperst - 2 eetl tomatenpuree - 1 theel gedr. oregano | Bak hierna de knoflook, tomatenpuree en oregano 2 min mee, terwijl je roert. |
- 700 ml water - 1 blik cannellini of witte bonen (afgegoten; 240gr) - ongeveer ½ bouillontablet* | Voeg hierna 700ml water, de cannellini of witte bonen en een halve bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten goed doorkoken. |
1 eetl olijfolie | Haal van het vuur en roer de olijfolie door de soep. Proef en voeg evt nog wat zout, zwarte peper of wat extra verkruimeld bouillonblokje toe. Dien meteen op. |
Copyright © 2023 De luie leguaan