Pasta con le sarde

pasta con le sarde

 

Deze Siciliaanse pasta con le sarde is mega smaakvol door de combinatie van ansjovis, sardientjes, venkel, rozijnen en saffraan.  Daar strooi je  knapperige pijnboompitten en  paneermeel die in margarine zijn gebakken boven op. Het recept is super simpel en snel klaar. Dus ideaal voor op een drukke dag. Eet hier een simpele groene salade bij, dan is je maaltijd compleet.

 

In de zomer en herfst kan je venkel uit Nederland krijgen. Check dit in de supermarkt. In de winter kan je de venkel vervangen door groene bladgroenten, zoals snijbiet, boerenkool of palmkool.

 

Recept pasta con le sarde (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
volkoren spaghettiBereid de spaghetti volgens instructies op het pak.
1 snuf saffraandraadjesDoe de saffraandraadjes in een kommetje met een beetje kokend water.
125 gr venkelin heel dunne reepjes
-hou wat venkel groen achter-
Stoof de venkel, de ui en de ansjovis in een braadpan op laag vuur met de deksel op de pan totdat ze zacht zacht (ong. 10 min.) Roer af en toe.
1 uigesnipperd
1 blikje ansjovis (30gr)
40 gr rozijnenVoeg de rozijnen, de saffraandraadjes+water en
100ml witte wijn of kookvocht vd pasta

de witte wijn/het kookvocht toe en laat even goed doorkoken.
plakje margarineDoe ondertussen de margarine in een koekenpan
35 gr pijnboompitjesen rooster de pijnboompitjes goudbruin.
3-4 eetl paneermeelVoeg als de pijnboompitten bijna klaar zijn het paneermeel toe en bak het kort mee, totdat het ook goudbruin is. Haal van het vuur.
Voeg de spaghetti aan de saus toe en en roer totdat de saus grotendeels is opgenomen door de spaghetti/ de saus grotendeels verdampt is.
1 blikje sardientjes (85gr)Roer de sardientjes door de spaghetti en haal van het vuur.
schil van 1 citroenRasp de citroen over de pasta en knijp er nog wat citroensap (max van ½ citroen) over uit.
citroensap gerasptVerdeel de pasta over 2 borden en bestrooi met het pijnboompitten-mengsel en wat venkelgroen.