Frisse coleslaw

Coleslaw met rode kool, winterpeen, appel en peterselie

Je kent hem wel, de coleslaw. En wist je ook dat het super makkelijk is om het zelf te maken?

In dit recept maak je hem met onder andere rode kool  wortel, appel, peterselie, rozijntjes en vegan mayonaise.

De wortel en rode kool in dunne reepjes meteen spiraalsnijder of een mandoline, maar zonder gaat ook prima.

Eet deze frisse coleslaw bij verschillende gerechten, zoals bij friet, wraps of bij burgers. Zie onder aan de pagina voor suggesties.

Recept coleslaw (bijgerecht,2p):

Nodig:Maken:
1/5 rode koolSnij de rode kool in dunne sliertjes.
1 middelgrote winterpeenSnij ook de winterpeen in dunne sliertjes.
½ appelSnij de appel in kleine partjes en
3 takjes peterseliesnij de peterselie fijn.
evt. 1 handje rozijnenDoe de rode kool, winterpeen, appel, peterselie, rozijnen, komijn en koriander in een kom en meng goed door elkaar.
evt. ½ theel komijnpoeder
evt. ½ theel korianderpoeder
1 eetl citroensap of elk soort witte azijnRoer het citroensap, de mayonaise, yoghurt door elkaar. Roer daarna door de koolsalade. (Als je de koolsalade van te voren maakt, hou dan de saus apart en meng pas bij opdienen door elkaar.)
3 eetl vegan mayonaise
1 eetl (soja)yoghurt
evt. 1 bosuiBestrooi met bosui en dien op.
Luie leguaan

Eet je coleslaw met een van de volgende gerechten:

En check de volgende gerechten om je restjes rode kool in te gebruiken: