Waarom nog een recept met spitskool en miso?
Omdat dit een gouden combinatie is en die zou je eigenlijk wel elke dag kunnen eten! Want als je spitskool lang genoeg bakt in margarine, dan karamelliseert de kool en dat smaakt natuurlijk weer geweldig met miso. Kortom, super lekker en ik sluit niet uit dat er meer spitskool en miso recepten volgen op deze site.
In dit recept halveer je de spitskool en bak je de spitskool in margarine, totdat je een mooi bruin krokant laagje krijgt. Daarna bak je de spitskool met de deksel op de pan om hem zacht te laten worden. Hierdoor wordt de spitskool naast zacht, ook veel zoeter van smaak en lekkerder. Tot slot voeg je miso boter toe om het gerecht helemaal umami te maken. Yumm!
Recept spitskool en miso (2p):
| Nodig: | Doen: |
|---|---|
| - 25 gr margarine - 1 volle eetl rode miso - evt. 1 theel chilivlokken | Smelt de margarine in een steelpan op laag vuur. Roer er de miso door en evt. chilivlokken, totdat de miso is opgelost. Haal de pan van het vuur, schep de miso " boter" over in een kommetje en laat het hard worden in de koelkast. |
| - 1 niet al te grote spitskool - 5-10 gr margarine | Halveer de spitskool door de lengte. Ik gebruikte een spitskool, die net iets groter was dan mijn hand. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur (of net iets hoger) en smelt hier de margarine in. Bak de spitskool op de snijzijde totdat die goudbruin is. Draai dan de spitskool om en doe een goed passende deksel op de pan. Bak de spitskool op matig vuur door totdat de kool helemaal zacht is. |
| Haal de deksel van de pan. Doe 2-3 theel miso boter bij de spitskool in de pan en laat die smelten. Draai de kool weer op de snijzijde, draai het vuur uit en draai de spitskool door de gesmolten miso boter. Dien meteen op. |
Kool and the gang 🙂
