Gepofte biet met vegan tahin saus

Gepofte biet met vegan tahin-yoghurt saus

Dit recept voor gepofte biet met vegan tahin saus is echt super simpel. Je hoeft alleen maar de biet te poffen in de oven en dan in kleine stukjes te snijden en vervolgens op de saus te serveren. Klinkt makkelijk, toch?

Het resultaat is een lekker smeuïge en zoet voorgerecht of bijgerecht, wat je lekker kan op smikkelen. Doe er een pita broodje bij voor wanneer je wat meer trek hebt. Dit gerecht is op z’n simpelst al heel lekker, maar je kan het ook opleuken met fijn gesneden blokjes ingelegde rode ui, amandelschaafsel en/of gesnipperde bieslook.

En, mooi meegenomen, Je eet deze gepofte bieten het hele jaar door zonder schuldgevoel over het milieu, want bieten zijn het hele jaar van Nederlandse bodem te verkrijgen.

 

 

Recept gepofte bieten met tahin saus (voor/bijgerecht, 2-4p):

Nodig:Doen:
4-6 kleine bietenPrik met een vork een paar gaten in de schil van de biet. Wikkel de bieten in aluminiumfolie en pof ze in de oven op 200 graden totdat ze zacht zijn. Dit duurt 1-1.5 uur afhankelijk van de grootte van de biet.
- ½ knoflookteen - geperst
- 3 eetl tahin
- 3 eetl citroensap
- 2 volle eetl vegan mayo
- 180 ml ongezoete plant yoghurt
Maak daarna de tahin saus.
Roer in een kommetje de knoflook, tahin, citroensap, vegan mayo en plantyoghurt door elkaar.
Laat de saus intrekken.
Wrijf het schilletje van de biet en snij de bieten in blokjes of plakjes van 1.5cm.
Serveer de biet met de tahin.

* Je kan dit gerecht opleuken met een geroosterd pita broodje, fijn gesneden blokjes ingelegde rode ui, amandelschaafsel en/of gesnipperde bieslook.

Luie leguaan

Meer simpele & lekkere vega bijgerechten hieronder.