Snelle vegan pasta met tomaten

Snelle vegan pasta met tomaten
Heb je niet zo’n zin om uitgebreid te koken? Bijvoorbeeld omdat het veel te warm is om lang achter een pan te staan? Dan is deze snelle vegan pasta echt iets voor jou! De tomaten pasta is makkelijk om te maken, heeft niet zo veel ingrediënten, hij zit vol met zomerse tomaten en is erg smaakvol door de geroosterde knoflook. Bovendien maak je hem helemaal zelf en hoef je geen pesto in de supermarkt te kopen, want dat laatste is tegenwoordig toch alleen maar een tomatensaus ipv pesto. Je kan deze snelle vegan pasta naar wens op spicy-en met citroenrasp, ringetjes rode peper, basilicum of rucola. Of eet hem met een frisse salade of een lekkere secondi, bijvoorbeeld geroosterde courgette met noten.

 

Snelle vegan pasta met tomaten

Recept snelle vegan pasta (2p):

Nodig:Doen:
200 gr spaghettiKook de spaghetti net niet beetgaar volgens de instructies op het pakje. Giet af, maar gooi het kookwater niet weg, bewaar het. Laat de pasta schrikken met koud water.
40 gr pijnboompittenRooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Leg ze vervolgens weg voor later gebruik.
- 2 eetl olijfolie
- 1 ui - gesnipperd
- 3 hele knoflooktenen
- ½ theel oregano
Verwarm de 2 eetl olijfolie in een pan en bak hierin op matig vuur de ui en de knoflooktenen en de oregano gedurende 5 minuten. Let erop dat de knoflook niet bruin wordt. Haal van het vuur.
6 zongedroogde tomaten*Maal de zongedroogde tomaten met de pijnboompitten en de ui+knoflooktenen tot een gladde pasta in een keukenmachine of hakmolen. Voeg een klein scheutje kookwater toe om het vermalen makkelijker te maken. Leg weg voor later gebruik.
200 gr mini roma tomaten**Verwarm weer een beetje olie in de koekenpan. Voeg de helft van de tomaten (dus 100 gr) toe en bak ze 2 min mee op matig vuur.
- 2 eetl tomatenpuree
- 200-250 ml pasta kookvocht
Doe de tomatenpuree erbij en bak het 2 min mee. Voeg hierna de tomaten/pijnboompitten/ui+knoflooktenen pasta toe en doe er 200 ml kookwater van de pasta bij. Roer alles goed door. Laat alles op middelhoog vuur even doorkoken.
Doe de spaghetti in de saus en laat het 1 minuut meekoken.
Voeg de achtergebleven 100 gr tomaatjes en een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
optioneel:
citroenrasp, verse basilicum en/of rucola
Dien op of leuk de pasta nog op met een van deze ingrediënten.

* Uit blik of uit pak gehydrateerd met kokend water.

** Mini romatomaten uit Spanje zijn een betere keus dan mini roma kastomaten uit Nederland.

Luie leguaan

Meer vegan pasta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.