
Recept gegrilde courgette met couscous salade (bijgerecht, 2p):
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
1 handje hazelnoten of amandelen | Rooster de noten in een kleine koekenpan. Haal van het vuur en laat afkoelen. | |
½ groentebouillon tablet | Verkruimel de groentebouillon over de couscous. | |
couscous voor 2p | Leg de couscous in een platte schaal. Schenk een beetje kokend water bij de couscous. Roer goed door met een vork, dek af en laat even intrekken. Herhaal totdat de couscous zacht is, maar nog wel bite heeft. | |
1 courgette 1 knoflookteen | in lange dunne plakken van enkele mm gehalveerd | Wrijf de courgette plakken aan beide zijden in met een knoflookteen. Smeer een grillpan in met olie en laat goed warm worden. Bak de courgetteplakken aan beide kanten op hoog vuur totdat ze zacht zijn en grillplekken hebben. Herhaal indien niet alle courgette in een keer in de pan passen. |
1 (extra) knoflookteen | Maak nu een dressing. Neem 1 knoflookteen en de knoflookteen waarmee je de courgettes hebt ingesmeerd. | |
2 eetl olijfolie 3 eetl citroensap 1 theel paprikapoeder ½ theel komijnpoeder ½ theel korianderpoeder | Pureer die samen met de olijfolie, citroensap, paprikapoeder, komijn en koriander. Meng de dressing door de couscous. |
|
2 eetl kappertjes | Roer ook de kappertjes, | |
200 gr tuinbonen | ontdooid of gekookt | de tuinbonen, |
groene kruiden, bv: 5 gr munt 5 gr koriander dille/basilicum/bieslook/dragon/peterselie | in kleine stukjes gehakt | de groene kruiden en |
1 groene/rode peper | fijngesneden | de peper door de couscous. |
1 lente ui | in ringetjes | Bestrooi met zout en peper naar smaak en mik de lente ui en noten op de salade. Roer vlak voor het opdienen de courgettes door de salade. |
Zie ook deze andere zomerse vegan gerechten!
Copyright © 2023 De luie leguaan