Knolselderij pickles

Knolselderij pickles met artisjok

Maak knolselderij pickles van je restjes knolselderij! Deze pickles zijn bovendien heel snel klaar en kun je meteen dezelfde avond eten. Je hoeft ze dus niet een week van te voren te maken, maar het mag wel.

De knolselderij pickles hebben een lekkere stevige bite en de knolselderij neemt alle smaken erg goed op, waardoor de pickles een lekkere zoet-zure smaak krijgen. Eet ze bijvoorbeeld op broodjes met hummus of groentenspread, bij vegaburgers/worstjes en in een salade of bij hartige pannenkoeken! Zo zijn ze ook mega lekker bij socca (een hartige pannenkoek van kikkererwtenmeel).

Nederlandse knolselderij kan je van september tot maart in de winkels vinden. Dus koop dan gerust eentje extra om knolselderij pickles te maken!

 

 

Recept knolselderij pickles:

Nodig:Doen:
¼ knolselderijSnij de knolselderij in hele dunne plakken (bijvoorbeeld met behulp van een mandoline, dunschiller of kaasschaaf).
- 8 pimentkorrels
- 2 laurierbladen
- 5 takjes verse tijm
- 2 knoflooktenen -geplet
- ½ ui (ongesneden)
- 150 ml witte (wijn) azijn*
-120 ml water
- 1½ eetl suiker
- 1 theel zout
Doe de pimentkorrels, laurierbladen, tijm, knoflooktenen, ui, azijn, water en suiker in een steelpan. Verwarm de steelpan op middelhoog vuur totdat de suiker smelt. Doe er dan de knolselderij bij en laat het geheel 6-8 min zachtjes doorkoken.
Verwijder hierna de laurierbladen en ui.
Laat de knolselderij pickles afkoelen en minstens 15 minuten intrekken. Langer mag ook, daar worden ze alleen maar lekkerder van.
evt 1 knoflookteen- gepletAls je ze meteen op gaat eten, vis je de knolselderij pickles vlak voor het opdienen uit de vloeistof. Wil je ze wat langer bewaren, giet de pickles met alle vloeistof in een gesteriliseerde pot. Voeg 1 knoflookteen toe en zorg dat alle pickles onder de vloeistof liggen. De pickles zijn ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast.

* Je kan van allerlei soorten witte azijn gebruik maken, zoals appelazijn, witte wijn azijn, “normale”azijn.

Luie leguaan

Meer Nederlandse knolgroenten?