Vegan socca recept met artisjokdip, knolselderijpickles en rucola

Vegan socca recept met artisjokdip, knolselderijpickles en rucola

Dit vegan socca recept is een must-try! Het is gemakkelijk om te maken, super smaakvol en lekker knapperig. Ideaal als voorgerecht, snack of lunch. In dit recept beleg je de socca met een pittige vegan artisjok dip en lekkere zoet-zure knolselderij en artisjok pickles. Die zijn op zichzelf al erg lekker en vullen de smaak van de socca goed aan.

Deze socca, ofwel hartige pannenkoek van kikkererwtenmeel, maak je dus
van kikkererwtenmeel (hehe) en daardoor zit ie boordevol met eiwitjes. Kikkererwtenmeel kun je kopen bij natuurwinkels. Let wel op dat je hiervoor niet gram – kikkererwtenmeel haalt, want dat werkt hier minder goed.

In dit vegan socca recept moet je het beslag voor de pannenkoek 1 dag laten staan. Hierdoor krijg je het meest luchtige resultaat. Ik zou het je niet aanraden om een kortere tijd te nemen, maar het is niet zo dat je de socca daardoor niet op kan eten. Mocht je geneigd zijn wat van de tijd af te willen snoepen.

 

 

Vegan socca recept met artisjokdip, knolselderij en artisjok pickles en rucola (2p):

Voor de knolselderij en artisjok pickles, zie dit recept voor knolselderij pickles.

De artisjok pickles maak je door 1 artisjok te ontdoen van alle harde en niet eetbare delen. Snij de bodem vervolgens in dunne plakjes en kook ze mee met de knolselderijplakken volgens het recept.

Nodig:Doen:
- 4 artisjokken uit blik of zachte delen van 1 gekookte verse artisjok
- 1 knoflookteen
- 2 eetl olijfolie
- 1 eetl citroensap
Maak eerst de artisjokdip. Doe de artisjokken, knoflook, olijfolie en citroensap in een keukenmachine of hakmolen en maal tot een fijne pasta. Breng dit op smaak met wat zout en peper en leg weg.
- 210 gram kikkererwtenmeel
- 360 ml water
Doe het kikkererwtenmeel in een mengkom en voeg hier een beetje water bij. Roer totdat er geen klontjes meer zijn en voeg beetje bij beetje de rest van het water toe. Laat het beslag 1 dag rusten.
- ½ eetl citroensap
-½ theel gemalen witte peper
- ½ theel tijm
-¼ theel kurkumapoeder
-¼ theel zout
Meng dan het citroensap, de peper, de tijm, de kurkuma en het zout erdoor en haal alle klontjes uit het beslag.
Verwarm een bodempje olie in een koekenpan met middelhoog vuur. Zorg dat de pan goed warm is. Giet het beslag tot 1-2cm dikte in de pan. Draai het vuur lager en laat de bodem helemaal krokant bakken. Draai de socca om en laat de achterkant ook krokant bakken. Haal de socca van het vuur.
Bak zo door totdat al het beslag op is.
rucolaBesmeer vervolgens de socca met artisjokdip, leg er de knolselderij en artisjok pickles op en bestrooi met wat rucola of evt. verse groene kruiden.
Luie leguaan

Op zoek naar andere originele en leuke vegan gerechten? Probeer dan een van de onderstaande recepten!