Krokante bloemkool stukjes

Krokante bloemkool stukjes met chilisaus

Simpel, snel en lekker! Deze krokante bloemkool stukjes tover je zo uit je oven! En deze stukjes zijn echt de moeite waard; ze hebben een lekkere crunchy laag en stevige bite en een lekker pittige smaak. Het is een absolute aanrader om voor deze krokante bloemkool ook de steel te gebruiken; snij de steel in dunne plakjes en bak ze mee. Dit geeft de allerlekkerste en knapperige stukjes. Dit recept heeft als voordeel dat je niet moeilijk hoeft te doen met bordjes paneermeel en bloem (zie hieronder); en dat is wel zo makkelijk!

Met deze krokante bloemkool stukjes kun je vervolgens vele kanten op. Eet ze bijvoorbeeld bij taco’s of in wraps, bij een curry of in een salade.  Ook snoep ik ze geregeld van de bakplaat en doen ze het dus ook goed als losse snack!

Nederlandse bloemkool kun je van juni tot november kopen. Kijk buiten deze periode of je een bloemkool uit Frankrijk kan krijgen.

Recept krokante bloemkool stukjes (2p):

Nodig:Doen:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
½ (ong 400 gr) bloemkoolSnij de bloemkool in hapklare roosjes. Gebruik ook de steel: snij de harde stukken van de steel weg (uiteraard gebruik je die niet) en snij vervolgens de rest van de steel in dunne plakjes.
- 3 eetl olijfolie
- 4 geperste knoflooktenen
- 1½ eetl bloem
- ½ theel gerookt paprikapoeder
- ½ theel korianderpoeder
- ½ theel chilipoeder
- ½ theel komijnpoeder
- ½ theel gemberpoeder
- 2 eetl water
- 1 eetl citroensap
Roer in een grote mengkom de olie, knoflook, bloem en kruiden (paprika-, koriander-,chili-, komijn en gemberpoeder) door elkaar. Meng hier vervolgens het water en citroensap door.
Doe de bloemkool stukjes bij de olie en kruiden en verdeel de olie+kruiden goed over de bloemkool stukjes door alles voorzichtig door elkaar te roeren.
- 3 eetl kokosrasp
- 3 eetl paneermeel
Als alle olie is "opgenomen", strooi je het paneermeel en de kokosrasp op de bloemkool stukjes. Schep de kokosrasp en paneermeel goed door de bloemkool stukjes, zodat alle stukjes goed bedekt zijn.
Mik de bloemkool vervolgens op een met bakpapier bedekte bakplaat en schuif in de oven.
Bak de bloemkool stukjes in 40-45 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit de oven en bestrooi ze met zout en peper en dien ze meteen op. Vergeet de kruimels van de bakplaat niet mee te serveren, die zijn namelijk super crunchy.

Let op: hoe lekker deze bloemkool stukjes ook zijn, ze bevatten weinig eiwitten, dus haal voor een volwaardige maaltijd je eiwit uit een andere bron. Zie bijvoorbeeld mijn volgende post ;).

Luie leguaan

Misschien vind je deze recepten ook leuk?!