Linzen met tahin

recept groene linzen met tahin en miso saus vegan

Het enige wat lastig is aan dit recept, is niet vergeten om de linzen te weken. Verder is dit een super simpel recept!
De groene linzen gaan perfect op in deze romige, volle saus van tahin en witte miso. Strooi er wat verse koriander op, als je dit in huis hebt. Eet dit bijvoorbeeld met brood als appetizer of bij een graansalade. Of gebruik het om indruk te maken op je vrienden en geef het als onderdeel van een etentje met allemaal kleine gerechtjes.

 

Groene linzen zijn bij mij echt favoriet, omdat ze eenmaal geweekt slechts 8 minuten kooktijd hebben. En ze blijven mooi heel na het koken als je erin slaagt ze niet te lang te koken. Deze linzen moeten minstens 4 uur weken. Zelf zet ik ze ’s ochtends voor werk in de week, zodat ik ’s avonds meteen aan de slag kan.

 

Zowel de groene linzen als de tahin vindt je gewoon in de supermarkt. Maar voor de witte miso moet je naar de toko. Witte miso is een gefermenteerde pasta van onder andere sojabonen en rijst. De smaak is zoet, romig en vol en hij is veel zachter dan de beter verkrijgbare rode variant. Aan de groene linzen met tahin voegt hij een extra complexe en romige laag toe. Dus ik raad je het absoluut aan om een bezoekje aan de toko te brengen en dit te kopen. Mocht je daar echt geen zin in hebben, laat het dan gewoon weg. Maar dan loop je wel kans mis om bv deze miso ramen soep te maken!

 

Lees je dit recept op je mobiel: flip the page!

 

Recept groene linzen met tahin (bijgerecht, 4p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
200 gr groene linzen>4 uur wekenKook de geweekte groene linzen gedurende 8 min. Spoel ze af met koud water na het afgieten.
5 eetl tahinMeng de overige ingrediënten in een steelpannetje tot een gladde saus.
sap van ½ citroenVoeg evt wat peper en zout toe. Verwarm de saus op een laag vuurtje terwijl je continu roert.
1 theel agavesiroopDoe de linzen erbij, warm alles op en dien meteen op.
1 theel sojasaus
2 eetl witte miso
(optioneel)
scheutje water en olie