Vegan bosbessen pannenkoek

Vegan bosbessen pannenkoek met banaan

Pannenkoeken zijn echt mijn favoriete ontbijt en nog meer wanneer je iemand anders kan instrueren om ze te maken! Dus, deze vegan bosbessen pannenkoeken zijn zo makkelijk om te maken, dat je gerust in je bed kan blijven liggen!

Deze kleine vegan pannenkoeken zijn alles dat je van pannenkoeken kan verwachten; zacht, fluffy, lichtzoet en met een goudbruin randje. Ik maak deze pannenkoeken met een halve banaan ipv ei en dat werkt echt prima plus je hebt een licht  zoete smaak in de pannenkoeken.

 

Het grote gevaar van bosbessen pannenkoeken is dat de het een grote bosbessen smurrie wordt. Zorg daarom dat je de kleinste bosbessen of blauwe bessen uit de diepvries gebruikt, die zijn makkelijker te hanteren. Roer ze niet door het beslag en druk ze ook niet meteen in de pannenkoek, maar volg de instructies in het recept op; wacht tot de pannenkoekjes goudbruine randjes krijgen en druk ze er dan pas in. Als je er ook op let dat de bosbessen op voldoende afstand van elkaar liggen,  gaat het helemaal goed komen met deze bosbessen pannenkoek!

 

Recept vegan bosbessen pannenkoeken (5-6 stuks):

Nodig:Maken:
½ banaan (75 gr)
scheutje sojamelk
Prak de banaan helemaal fijn met een scheutje sojamelk in een mengkom. Let op dat er geen klontjes meer zijn.
1½ theel bakpoeder
1/8 theel baking soda
1 theel witte azijn
Doe het bakpoeder, de baking soda en de azijn erbij. Schrik niet als het mengsel gaat schuimen (dit komt door de reactie van de bakingsoda met de azijn en maakt de pannenkoeken extra luchtig).
150 gr bloemRoer vervolgens de bloem door het mengsel.
140-150 ml plantaardige melkVoeg daarna beetje bij beetje de plantaardige melk toe en klop met een garde om een glad beslag te krijgen.
Laat dit beslag 5-10 min staan.
Laat daarna een grote koekenpan goed warm worden. Voeg een beetje olie of margarine toe en draai vervolgens het vuur naar een matige tot lage stand.
Schep kleine hoopjes beslag in de pan, op voldoende afstand van elkaar. Laat de randjes opdrogen en schep dan nog een klein beetje beslag boven op elk hoopje, maar pas op dat de hoopjes niet "overstromen".
diepvries bosbessen of blauwe bessenWanneer de pannenkoekjes bruine randjes krijgen, druk dan zachtjes een paar kleine diepvries bosbessen in de pannenkoekjes op 2cm van de rand en 1½ cm uit elkaar (ong 5-7 per pannenkoekje).
Wanneer er luchtbelletjes ontstaan in de pannenkoekjes en de bovenkant begint met stollen, kun je de pannenkoekjes omdraaien. Zorg ervoor dat je een spatel helemaal onder de pannenkoek schuift en hem in 1 beweging omdraait.
Bak totdat de pannenkoek loskomt van de pan (maximaal 1 min, daarna worden de kansen op smurrie aanzienlijk groter). Haal de pannenkoekjes uit de pan en stapel ze op met de bosbessen kant naar beneden.
Ga zo door tot al het beslag op is. Strooi eventueel nog wat extra bessen op de pannenkoeken stapel en schenk er daarna stroop of boter/karamelsaus op of bestrooi met poedersuiker of whatever en val aan!
Luie leguaan

Klik ook op deze makkelijke vegan ontbijtrecepten!