Vegan gevulde courgette met noten

vegan gevulde courgette met noten

Yummm! Aan deze vegan gevulde courgette met noten heb je weinig omkijken. Ze bereiden zichzelf gewoon in de oven en daarom zijn ze heerlijk in een luie bui. Ook passen ze prima bij een (make-ahead) dinertje. Je kan ze evt opleuken met wat tomatensaus als je, je echt wil uitsloven, maar dit is absoluut niet nodig voor de smaak.

 

Het maakt niet zo veel uit met wat voor noten je dit maakt. Walnoten of hazelnoten werken prima. Hier op de foto zie je ze met zonnebloempitten. Dit is eigenlijk een zaad, maar past ook perfect in dit gerecht. Eet deze gevulde courgette met noten bijvoorbeeld met polenta, rijst of aardappelen en een salade of ander groen.

 

En, leuk om te weten: courgettes komen in de zomer van Nederlandse bodem. Dus dit gerecht is de hele zomer een prima lokale keus!

 

Lees je vanaf je mobiel, flip the screen!

 

Recept vegan gevulde courgette met noten (2p; 4 stuks):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
Verwarm de oven voor op 200 gr.
2 courgetteszie hiernaastHalveer de courgettes in de lengte, snij hierbij door de steel. Hol de courgette met een lepel uit, let op dat er wel een stuk vruchtvlees aan de randen overblijft.
1 rode uigesnipperdVerwarm wat olie in een koekenpan en bak de ui,
½ theel nootmuskaat samen met de nootmuskaat, totdat de ui glazig is.
1½ snee broodin grove stukkenBak het brood kort mee. Doe hierna alles in de keukenmachine en pulseer (draai kort aan en uit) tot grove stukjes.
2 handen diverse notenDoe de noten erbij en pulseer een paar keer kort (niet te fijn maken). Voeg de agavesiroop toe en evt zout en peper naar smaak.
2 theel agavesiroopSchep de courgettes vol met vulling, stop ze in een ovenschotel, besprenkel ze ruim met olijfolie en bak minstens 40 min op 200 gr.
Mocht de vulling te bruin worden in de oven (dit is meestal halverwege), bedek de courgettes dan met wat aluminiumfolie en bak verder.
Dien warm op.