Vegan pasta met olijven

Vegan pasta met olijven tomaten saus
Lekker, makkelijk en maar weinig ingrediënten! Daar voldoet deze vegan pasta met olijven saus zeker aan! De saus hoeft eigenlijk praktisch alleen maar te koken en is dus heel simpel om te maken.  Ook heeft deze vegan pasta saus slechts 6 ingrediënten, die je waarschijnlijk wel in elke voorraadkast/koelkast kunt vinden. Dus, ideaal voor door de weeks of op een drukke of luie dag.
Voor de olijven in dit recept kun je een mix van groene en zwarte olijven gebruiken, maar zorg wel voor minstens de helft groene olijven.
Eet deze pasta zoals de Italianen met een secondi of een eiwitrijke salade of soep en je hebt een volwaardige maaltijd.
 

 

Recept pasta met olijven en tomatensaus (4p):

Nodig:Doen:
- 1 grote rode ui - gesnipperd
- 1 theel tijm
Bak de ui en tijm in een braadpan in wat olijfolie op middelhoog vuur, totdat de ui glazig is.
- 115 gr olijven* - gehalveerd
-1 hele rode peper
Doe de olijven en de rode peper in de pan.
- 1 blik gepelde tomaten (400gr)
-1 blik tomaten blokjes (400gr)
Doe ook de blikken gepelde tomaten en tomaten blokjes in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het flink door pruttelen totdat er een samenhangende (niet meer waterige) saus is ontstaan. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Roer af en toe door. Proef de saus en voeg evt nog wat zout of peper toe.
pasta Bereid de pasta volgens de verpakking.
Schep de olijvensaus op de pasta en dien op.

* Groene olijven of een mix van groene (minstens 50%) en zwarte olijven.

Luie leguaan

Klik ook eens op deze makkelijke vegan gerechten!