Cavalo nero gnocchi

cavalo nero gnocchi

Cavalo nero is familie van de boerenkool, maar dan zoeter, zachter en knapperiger. Het is ideaal in allerlei Italiaanse gerechten, zoals ook in deze cavalo nero gnocchi. De saus is heerlijk troostrijk, zacht en nootachtig. En bovendien is deze vegetarische cavalo nero saus heel makkelijk om te maken. Je hoeft alleen maar de cavalo nero kort te koken en vervolgens in de keukenmachine te mikken met wat smaakmakers en hij is klaar. Voor dit recept heb ik me laten inspireren door een recept van Russel Norman.

 

Cavalo nero koop je bij de eco winkel, groenteboer of bij een ruim gesorteerde supermarkt. De onderste stukjes van de stengel kunnen hard zijn, dus verwijder die eventueel.

Dit recept geeft een flinke hoeveelheid saus, dus voeg de saus met beleid toe aan de gnocchi wanneer je voor 2 personen kookt.

 

Tenslotte, lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

 

Recept cavalo nero gnocchi (vegetarisch; 2-4p):

Nodig:Maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
200 gr cavalo neroVerwijder het onderste stuk van de cavalo nero stengels.
Neem 2 bladen cavalo nero en snij in stukken van 3cm.
¼ theel chilipoeder of vlokkenDoe ze in een kom en masseer ze in met een scheutje olijfolie en de chilipoeder. Mik op een met bakpapier bedekte bakplaat.
6 tros/10 cherry tomatenLeg de tomaten erbij, schuif in de oven en bak 5-10 min. De cavalo nero moet net crispy zijn, maar niet aangebrand.
Scheur de rest van de cavalo nero in grote stukken en kook totdat de bladeren zacht zijn (5-8 min). Vis de bladeren uit het water met een schuimspaan en spoel ze daarna af met koud water. Knijp ze uit en doe ze in een keukenmachine.
1 knoflookteenDoe daar ook de knoflook, cashewnoten, citroensap, pecorini en een klein scheutje olijfolie bij. Pureer tot een redelijk gladde pesto en laat even staan.
40 gr geroosterde, ongezouten
cashewnoten
3 eetl citroensap
50 gr pecorini*
gnocchiKook ondertussen de gnocchi in het kookwater van de cavalo nero. Als ze komen boven drijven, giet je de gnocchi af, maar vang het kookvocht op. Hou de pan op een laag vuur, doe de pesto en een flinke scheut kookvocht in de pan en roer goed. Er moet uiteindelijk een dikke saus (met de consistentie van yoghurt) ontstaan, dus voeg evt in kleine beetjes meer kookvocht toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de gnocchi erbij wanneer de saus warm is.
Haal van het vuur en schep de gnocchi en cavalo nero saus op borden. Strooi de cavalo nero en tomaten uit de oven boven op de gnocchi en mik er evt nog wat geroosterde noten/pitten bij. Eet meteen op.

Note: Dit recept is geïnspireerd door een recept van Russel Norman.

* Of vervang door Parmezaanse kaas. Voor een vegan versie vervang de kaas door 30 gr geroosterde cashewnoten of pijnboompitten.

 
Luie leguaan

Bekijk meer lekkere en bijzondere gerechten uit de Italiaanse keuken.

Romige vegan pompoenrisotto met doperwt en tuinboon
Romige pompoenrisotto
paprika feta pasta salade
Pasta salade met paprika en feta
pasta con le sarde
Pasta con le sarde