Frietjes, ik ben er dol op! En als ze van groenten zijn, kan je nog denken dat het gezond is en vitamine bevat. Bovendien, in de winter is dit het perfecte gerecht voor lokale wortel – en knolgroenten, zoals knolselderij, pastinaak, wortel, koolraap, meiraap en kohlrabi. Of ga voor zoete aardappel.
Eet ze met een vega(n)burger, zoals deze kidneybonenburger of deze walnotenburger, of om in de knolsferen te blijven met deze walnoot-knolselderij balletjes. En vegan mayonaise is een must!
Enfin, voor mijzelf zou het woord frietjes al genoeg overtuiging zijn om dit te maken, dus…
Frietjes van wortel – en knolgroenten (bijgerecht, 2p)
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
2 knoflooktenen | geperst | Verwarm de oven voor op 200gr. |
3 eetl olijfolie | Doe eerst alle ingrediënten, behalve de knolgroenten, in een grote kom. Roer goed door elkaar. |
|
1½ eetl bloem | ||
1 theel chilipoeder | ||
1 theel korianderpoeder | ||
½ theel komijnpoeder | ||
kneepje citroensap | ||
zout naar smaak | ||
700gr knolgroenten | 0.5-1cm brede repen | Voeg daarna de knolgroenten-repen toe en meng goed. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gooi hier de knolgroenten op. Zorg ervoor dat de groenten zo min mogelijk over elkaar liggen. Laat de groenten ong. 40 min bakken, of totdat ze knapperig zijn. Draai ze wel halverwege om. Eet ze daarna meteen op. |