Recept vegan mayonaise:
Nodig: | Maken: |
60 ml kikkererwtenvocht* | Doe het kikkererwtenvocht, zout, mosterd, suiker en citroensap of azijn in een langwerpige bak en vermeng goed met een staafmixer. |
snufje zout | |
1 eetl grove mosterd | |
1 ½ eetl citroensap of (witte wijn) azijn | |
½ theel suiker | |
± 200-250 ml reukloze olie | Druppel er vervolgens langzaam de olie erbij, terwijl je mixt met de staafmixer en neem alle olie mee tijdens het mixen. Geleidelijk aan kan je de olie sneller toevoegen. Onthou, meer olie=dikkere mayo, minder olie=dunnere mayo. Stop wanneer er een saus van gewenste dikte is ontstaan. Daarvoor kan een beetje meer of minder olie nodig zijn dan aangegeven. |
Bewaar in schone bak in de koelkast, het blijft ongeveer 2 weken goed. |
Copyright © 2024 De luie leguaan