Puntarelle met cannellini bonen puree

Puntarelle met cannellini bonen puree

Als je van licht bittere groenten houdt, zoals witlof, radicchio of andijvie, dan moet je puntarelle ook eens proberen. Hiervoor moet je wel een beetje zoeken; je vindt puntarelle alleen in april bij groenteboeren met een uitgebreid assortiment. Puntarelle is je zoektocht meer dan waard, want met het bittertje van witlof, de zachtheid van venkel en bladgroen dat aan paksoi doet denken, heb je een bijzondere groente te pakken.

Wanneer je de puntarelle met cannellini bonen puree eet, krijg je een heerlijke combi van een licht bittertje met een fijne, romige en kruidige bonenpuree. Hiervoor bak je de puntarelle helemaal zacht in olijfolie. Ook de cannellini bonen pureer je fijn met wat olijfolie. Lekker met knapperige knoflook en sjalot stukjes en anijs of venkelzaadjes. Eet dit gerecht als bijgerecht of voorgerecht bij je Italiaans maaltijd. Of als snelle snack tussendoor.

 

 

Recept puntarelle met cannellini bonen puree(2p):

Nodig:Doen:
- 3 eetl olijfolie
- 5 knoflookteentjes in plakjes
- 1 grote sjalot in reepjes
- evt 1 theel venkel- of anijszaad
Bak de knoflook en sjalot in de olijfolie in een steelpan op matig vuur totdat de knoflook stukjes krokant zijn. Bak hierna evt. de anijs-/venkelzaadjes 1 min mee. Giet hierna de olie door een zeef om de knoflook/sjalot stukjes te filteren en vang de olijfolie op
1 puntarelleSnij de puntarelle in kleine stukjes. Bewaar de puntarelle voor het bereiden in een kom met koud water.
Bak de puntarelle in olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur totdat ze zacht zijn (ong 10 min). Gebruik evt een deksel om de puntarelle sneller zacht te laten worden.
- 1 blik (400gr) cannellini bonen - afgegoten
- 2 eetl citroensap
Verwarm de cannellini bonen met 2 eetl citroensap met 3 eetl water totdat ze goed warm zijn. Voeg 1 eetl van de olijfolie en 1 eetl van de knoflook/sjalot stukjes toe en pureer tot een gladde puree. Breng de bonenpuree op smaak met peper en zout.
Schep de cannellinibonen puree op een bord, schep hier de puntarelle op. Bestrooi met knoflook/sjalot stukjes .
Luie leguaan

Nog meer lekkere, licht bittere gerechten, speciaal voor jou.