Snelle vegan noedelsoep met zwarte bonen

Snelle vegan noedelsoep met amsoi en vegan gehakt

Lekker, simpel en makkelijk! Deze Chinese stijl snelle vegan noedelsoep slurp je even snel weg als dat je hem bereidt! De noedelsoep is lekker unami door de zwarte gefermenteerde bonen, heeft een fris zuurtje wat super bij de groene bladgroenten past en een crunchy bite van het vegan gehakt. Kortom, een mega smaakvolle soep, die je ook nog eens snel klaar hebt.

Maak deze vegan noedelsoep met groene bladgroenten zoals amsoi of choisum of shanghai paksoi. Ze zijn allemaal even lekker in deze soep en bovendien heel gezond. Gebruik voor deze noedelsoep je favo merk vegan gehakt en je hebt ook gefermenteerde (gezouten) zwarte boontjes nodig. Koop deze bij de toko. Ik vind deze snelle noedelsoep het lekkerst met dunne noedels, maar een ander formaat kan ook.

 

 

Recept snelle vegan noedelsoep (2p):

Nodig:Doen:
- 2 grote sjalotten - gesnipperdVerwarm wat olie in een pan (waar ongeveer 2L in gaat) en bak hierin de sjalotten op middel hoog vuur gedurende 10 min. Roer af en toe door de pan.

- 6 stelen groene bladgroenten* - steel en blad gescheiden en in hapklare stukken
- 4 knoflooktenen
- 1 eetl gefermenteerde/gezouten zwarte bonen- heel erg fijn gehakt**
Leg de bladgroente bladeren weg voor later gebruik.
Doe de stelen van de bladgroenten, de knoflook en de gehakte zwarte bonen in de pan en bak ze 4 min mee. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
- 1.2L lichte groentebouillon***
- 2cm gember- heel fijn geraspt**
- 2 eetl witte wijn azijn
- 1 theel suiker
Doe de groentebouillon, de geraspte gember, de witte wijn azijn en de suiker in de pan. Doe ook de bladeren van de bladgroenten in de pan.**** Roer en breng het geheel aan de kook. Laat alles 15 min pruttelen en haal de pan daarna van het vuur.
- 175-200gr vegan gehakt
- (dunne) noedels voor 2p
Bereid ondertussen het vegan gehakt volgens de verpakking (ik neem aan dat je ze dus krokant bakt in wat olie in een koekenpan). Bereid ook de noedels volgens de verpakking (en kook ze dus niet in soep; je houdt geen soep over en de noedels klonteren waarschijnlijk samen). Spoel de noedels af met water.
- ong. 1½ eetl sojasaus
- 1 eetl sesamolie
- optioneel: chili olie, lente ui ringetjes
Breng de soep op smaak met de sojasaus (gebruik meer of minder naar wens) en de sesamolie. Indien gewenst kan je ook chili olie of lente ui ringetjes toevoegen, maar dit is geen must.
Dien als volgt op: doe de noedels in een soepkom, lepel er wat soep erbij en strooi wat vegan gehakt in de soepkom. Klaar!

* Zoals amsoi, choisum, en shanghai paksoi.

** Rasp of hak dus heel fijn want grote stukken hiervan zijn niet lekker (in deze soep).

*** Ik gebruik net iets meer dan een halve groentebouillon tablet, maar stem vooral af op je eigen smaak.

**** Dit recept mikt op niet te knapperige groenten. Wil je dat wel, kook dan de paksoi 1 min mee.

Luie leguaan

Nog meer Aziatische vegan noedelsoepen, want lekker en daar heb je vast zin in!