Snelle vegan pasta bolognese met noten

Snelle vegan pasta bolognese met noten (walnoot en amandel) en linzen uit blik

Geen tijd om uren lang een saus te laten koken, maar wel zin in een pasta zonder al te veel gedoe? Maak dan deze snelle vegan pasta bolognese met noten, olijven en kappertjes. Je maalt de noten en kookt ze heel even mee in de saus waardoor ze zorgen voor een erg lekkere bite. Deze gemalen noten doen qua smaak zeker niet onder voor vega-gehakt uit de winkel, alleen weet je nu wat je eet.

 

Bleekselderij en winterpeen zijn klassieke bolognese ingrediënten. Deze groenten kun je bijna het hele jaar door  van Nederlandse bodem krijgen. De olijven en kappertjes zijn wat minder klassieke ingrediënten maar zorgen we voor veel smaak in deze vegan versie en passen perfect bij de nootachtige smaak van de walnoten en amandelen. Eet deze vegan bolognese saus met spaghetti of lekker traditioneel met tagliatelle. Bestrooien met vegan kaas mag, maar is zeker geen must.

 

 

Recept snelle vegan pasta bolognese (2p):

Nodig:Maken:
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 kleine winterpeen
- 5 basilicumsteeltjes
Snij de ui, bleekselderij, winterpeen en basilicumsteeltjes in kleine blokjes/stukjes. Doe daarna een scheut olie in een pan met een dikke bodem en bak de groenten op laag vuur. Roer af en toe door.
- 3 eetl kalamata olijven-fijngehakt
- 1 eetl gedroogde oregano en/of tijm
- 1 laurierblad
Voeg na 5 minuten de kalamata olijven, oregano en/of tijm en het laurierblad toe aan de groenten en bak nog 5 min.
3 knoflooktenen - fijngesnedenDoe de knoflook bij de groenten en bak 1 minuut mee.
- 1½ blik tomatenblokjes (600 gr)
- 80 ml rode wijn
Doe hierna de tomaten blokjes en de rode wijn bij de groenten. Roer goed en breng het geheel aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken gedurende 20 min. Roer wel af en toe.
- 35 gr walnoten
- 25 gr amandelen
Indien de walnoten en amandelen nog niet geroosterd zijn, rooster ze in een kleine koekenpan goudbruin. Doe de noten daarna in een hakmolen of foodprocessor en maal ze tot grove kruimels van niet meer dan een paar millimeter.
½ blik voorgekookte linzen (200 gr)Giet de linzen af. Als de saus 20 min heeft gekookt, voeg dan de linzen en de gehakte noten aan de saus toe en laat alles 3-5 min koken.
1 eetl kappertjesVoeg de kappertjes toe aan de saus en dien op met je spaghetti of tagliatelle.
Luie leguaan

Meer lekkere vegan pasta’s: