
Recept snelle vegan pasta bolognese (2p):
Nodig: | Maken: |
- 1 ui - 2 stengels bleekselderij - 1 kleine winterpeen - 5 basilicumsteeltjes | Snij de ui, bleekselderij, winterpeen en basilicumsteeltjes in kleine blokjes/stukjes. Doe daarna een scheut olie in een pan met een dikke bodem en bak de groenten op laag vuur. Roer af en toe door. |
- 3 eetl kalamata olijven-fijngehakt - 1 eetl gedroogde oregano en/of tijm - 1 laurierblad | Voeg na 5 minuten de kalamata olijven, oregano en/of tijm en het laurierblad toe aan de groenten en bak nog 5 min. |
3 knoflooktenen - fijngesneden | Doe de knoflook bij de groenten en bak 1 minuut mee. |
- 1½ blik tomatenblokjes (600 gr) - 80 ml rode wijn | Doe hierna de tomaten blokjes en de rode wijn bij de groenten. Roer goed en breng het geheel aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken gedurende 20 min. Roer wel af en toe. |
- 35 gr walnoten - 25 gr amandelen | Indien de walnoten en amandelen nog niet geroosterd zijn, rooster ze in een kleine koekenpan goudbruin. Doe de noten daarna in een hakmolen of foodprocessor en maal ze tot grove kruimels van niet meer dan een paar millimeter. |
½ blik voorgekookte linzen (200 gr) | Giet de linzen af. Als de saus 20 min heeft gekookt, voeg dan de linzen en de gehakte noten aan de saus toe en laat alles 3-5 min koken. |
1 eetl kappertjes | Voeg de kappertjes toe aan de saus en dien op met je spaghetti of tagliatelle. |
Meer lekkere vegan pasta’s:
Copyright © 2023 De luie leguaan