
Recept vegan baba ganoush van courgette
Nodig: | Maken: |
2 (hele) courgettes | Rooster de courgettes in het geheel zacht en zwart boven een gaspit op middelhoog vuur door ze frequent te draaien. Of bak ze boven in de oven op 230 graden gedurende ongeveer 45 min totdat de schil hard en bruin is. |
Laat de courgettes hierna afkoelen. Snij de schil open en schep het vruchtvlees in een kom. Prak het vruchtvlees met een vork. | |
- 5 blaadjes basilicum - 5 blaadjes munt | Snipper de blaadjes basilicum en munt en voeg ze toe aan de courgettes. |
- 1 eetl olijfolie - ½ eetl citroensap - 1 theel agavesiroop* - 1 geperste knoflookteen | Roer ook de olijfolie, het citroensap, de agavesiroop en knoflookteen door de courgettes. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en dien meteen op. Eet nog dezelfde dag op. |
* Of een andere zoetstof.
Op zoek naar andere originele vegan courgette gerechten? Klik op een van de plaatjes hieronder!
Copyright © 2023 De luie leguaan