
Recept tofu in spicy marinade (voor bij van alles, 2p):
Nodig: | Maken: |
1 knoflookteen | Pers de knoflookteen uit en doe in een ruime goed afsluitbare bak. |
2cm gember | Raps de gember en doe de gember bij de knoflook. |
2 eetl sojasaus/tamari | Doe de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en chilipoeder ook in het bakje. Roer deze ingrediënten goed door elkaar. |
2 eetl rijstazijn | |
1 eetl sesamolie | |
1 theel suiker | |
1 theel chilipoeder | |
200 gr tofu | Snij 200 gr tofu in de gewenste vorm en doe bij de marinade. Doe de deksel op het bakje en schud voorzichtig totdat de marinade zich over de tofu heeft verdeeld. Laat minstens 4 uur (het liefst 1 dag/nacht) marineren. Schud eventueel tussendoor ook nog met het bakje om de marinade beter te verdelen. |
Als je de tofu wil bereiden, laat dan een ruime koekenpan goed warm worden. Doe er evt. een klein beetje olie in en voeg de tofu toe (laat restjes marinade in het bakje of gebruik ergens anders voor). Draai het vuur iets lager en wacht geduldig totdat de tofu goudbruin en knapperig is aan de onderkant (blijf zoveel mogelijk van de tofu af). Draai dan om en doe hetzelfde voor de andere kant. Serveer warm. |
Check ook deze gerechten:
Copyright © 2023 De luie leguaan