Spicy tofu marinade

spicy tofu marinade

Deze tofu marinade is alles tegelijkertijd: spicy, zuur, zoet, hartig en lekker krokant.  Hij past perfect bij allerlei Aziatische gerechten, zoals bij curry, maar is ook heerlijk ook een broodje.

 

De bereiding van dit gerecht is eigenlijk heel simpel en weinig tijdrovend. Maar ik vrees dat je er niet aan ontkomt om de marinade een paar uur te laten intrekken. Ik raad het ook af om de tofu heel kort te marineren. Dan kunnen de smaken niet goed intrekken en dat is zonde van je stukje tofu.Wij preppen de tofu +marinade vaak de avond van te voren, bij/na het koken van het avondeten. Dan ben je toch al bezig en dan heeft de tofu mega veel tijd om goede vrienden te worden met de marinade.

 

En het is wel zo handig om voor dit recept firm tofu te nemen (en geen silken tofu maar ik neem aan dat je dat al wel bedacht had). (Firm) tofu heb je ook met een biologisch keurmerk 🙂

Recept tofu in spicy marinade (voor bij van alles, 2p):

Nodig:Maken:
1 knoflookteenPers de knoflookteen uit en doe in een ruime goed afsluitbare bak.
2cm gember Raps de gember en doe de gember bij de knoflook.
2 eetl sojasaus/tamariDoe de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en chilipoeder ook in het bakje. Roer deze ingrediënten goed door elkaar.
2 eetl rijstazijn
1 eetl sesamolie
1 theel suiker
1 theel chilipoeder
200 gr tofuSnij 200 gr tofu in de gewenste vorm en doe bij de marinade. Doe de deksel op het bakje en schud voorzichtig totdat de marinade zich over de tofu heeft verdeeld. Laat minstens 4 uur (het liefst 1 dag/nacht) marineren. Schud eventueel tussendoor ook nog met het bakje om de marinade beter te verdelen.
Als je de tofu wil bereiden, laat dan een ruime koekenpan goed warm worden. Doe er evt. een klein beetje olie in en voeg de tofu toe (laat restjes marinade in het bakje of gebruik ergens anders voor). Draai het vuur iets lager en wacht geduldig totdat de tofu goudbruin en knapperig is aan de onderkant (blijf zoveel mogelijk van de tofu af). Draai dan om en doe hetzelfde voor de andere kant. Serveer warm.
Luie leguaan

Check ook deze gerechten: