Deze lazy pindasaus is echt super snel klaar, maar smaakt alsof je zelf pinda’s hebt staan malen in je vijzel. Ik vind hem fantastisch om je tempeh in te verdrinken. En, deze tempeh in pindasaus is ideaal voor bij de nasi, of bij noedels van knolselderij.
Laat je pan goed heet worden voordat je de tempeh gaat bakken. Zorg er ook voor dat de tempeh stukjes niet over elkaar heen liggen tijdens het bakken.Verder heb ik weinig tips voor je, want ik heb er vertrouwen in dat dit je wel gaat lukken 🙂
Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!
Recept tempeh in lazy pindasaus (voor bij van alles, 2p):
Nodig: | Maken: |
2 eetl ongezouten pinda’s | Stamp de pinda’s in een vijzel tot grove stukken, |
2 eetl geraspte kokos | voeg de kokos toe en meng goed. |
2 eetl water | Meng de kokos/pinda’s met het water, de pindakaas, mirin, ketjap, gemberpoeder, laos en kokosmelk. |
1 volle eetlepel pindakaas | |
1 eetl rijstazijn (mirin) | |
½ eetl zoete ketjap | |
½ theel gemberpoeder | |
½ theel laos (optioneel) | |
scheutje kokos of sojamelk | |
200 gr tempeh in driehoekjes | Laat een klein beetje olie warm worden in een goede koekenpan. Bak de tempeh stukjes op hoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Zorg ervoor dat de stukjes niet over elkaar heen liggen tijdens het bakken. Als je de saus wilt opwarmen (kan ook prima zonder), voeg dan 5 eetl water toe en warm op in een steelpannetje terwijl je roert. Doe de tempeh door de pindasaus en klaar! |
Voor erbij: