Tofu bereiden zonder marineren

Tofu bereiden zonder marineren

Hoe kan je tofu bereiden zonder marineren? Want je hebt geen tijd/zin hebt om de marinade in te laten trekken. Of je bent niet zo’n vooruit planner. In dit recept gebruik je wel een marinade, maar die hoef je niet te laten intrekken. In plaats daarvan bak je als het ware de marinade op de tofu.

Klinkt dat ingewikkeld? Dat is het dus echt niet!Je snijdt de tofu in dunne plakjes, smeert de marinade erop en bakt de tofu aan twee zijden kort in de oven en klaar! Het resultaat is een lekker knapperig en smaakvol stukje tofu.

Qua kruiden kun je van alles gebruiken in de marinade. Ik kies hier voor paprika en chilipoeder/vlokken, maar je kunt ook voor 5 spices mix kiezen of kaneel/gember, net waar je zin in hebt. Eet de tofu plakjes in een salade, op een broodje, bij je gebakken noedels of rijst of over rijst. 

 

 

Tofu bereiden zonder marineren:

* Je kan …

Nodig: Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht oven 175-180 graden)
200 gr (stevige) tofu*Snij de tofu in 3mm dunne vierkantjes van 3½-4cm. Leg de tofu vierkantjes naast elkaar op de bakplaat (met bakpapier of een bakmat erop).
- 3 eetl agavesiroop
- 2 eetl sesamolie
- 2 eetl sojasaus
- ½ theel paprikapoeder
- ½ theel chilivlokken/ poeder
- 2 teentjes knoflook - geperst
Maak de marinade door de agavesiroop, sesamolie, sojasaus, kruiden en knoflook te mengen in een kommetje of kopje.

Gebruik een bak kwast om de tofu met de helft van de marinade te bestrijken.
Schuif de tofu midden in de oven en bak ged 10-15 min. De marinade moet opgedroogd zijn.
Haal de bakplaat uit de oven en draai de tofu plakjes om. Bestrijk de tofu met de overgebleven marinade en schuif weer in de oven. Bak nu totdat de marinade is opgedroogd en de tofu krokant is, ongeveer 10-15 min. Hou hiervoor de oven in de gaten, want het kan snel aanbranden. Haal de tofu dus meteen nadat je ziet dat ie krokant wordt uit de oven. Laat de tofu wat afkoelen en eet hem meteen op.
Luie leguaan

 

Meer lekkere tofu recepten hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.