Zelfgemaakte tortilla’s van bloem

Zelfgemaakte tortilla’s van bloem bereiden is super makkelijk en heel veel lekkerder dan de tortilla’s uit een pakje. Bovendien, scheelt het je naar de supermarkt lopen en krijg je niet al die conserveermiddelen binnen (of ben ik de enige die me verwonder of hoe lang die dingen goed blijven? Anyway, genoeg redenen om deze  tortilla’s eens zelf te maken!

 

 

Recept zelfgemaakte tortilla’s van bloem (4 middelgrote of 6 kleine):

Nodig:Maken:
125 gr bloem*Roer de bloem/meel met het bakpoeder en zout door elkaar in een mengkom.
1 theel bakpoederGiet het water en de olijfolie erbij en roer door elkaar met een vork totdat het deeg redelijk droog is. Kneed hierna kort verder met de hand tot een soepel deegbal is ontstaan. Het deeg moet zacht en elastisch aanvoelen, bij een blijven en niet aan je handen plakken.
flinke snuf zoutMocht het nog wel plakken, voeg wat extra bloem/meel toe. Krijg je niet al het meel uit de mengkom, voeg dan een klein scheutje water of olie toe en kneed verder.
Laat even staan (bereid bv de andere ingrediënten).
85 ml lauw waterVerdeel vlak voor het opdienen het deeg in 4-6 stukken en rol hier balletjes van. Bestuif je werkvlak en deegroller (of longdrinkglas) met een klein beetje bloem en rol zo dun mogelijk uit. Wil je perfect ronde tortilla's, snij dan het deeg uit met behulp van een bord of kom.
1 eetl olijfolieBak daarna de eerste portie tortilla’s in een koekenpan op middelhoog vuur met een heel klein beetje olie. Eet meteen op. Bak daarna de andere tortilla’s voor een tweede portie.

*Ik raad je ook absoluut aan om ook een keer tortilla’s te maken met volkoren meel of een mix van beiden; bijvoorbeeld door 65 gram bloem te vervangen door volkoren meel. Let wel, hoe meer volkoren meel, hoe droger het deeg, dus je zal zeker een extra scheutje olie  en/of water nodig hebben om een soepel deeg te kunnen vormen.Luie leguaan


Wrap je zelfgemaakte tortilla om deze super lekkere zelfgemaakte vullingen 🙂

wraps met noten salsa en tempeh
Tempeh en noten salsa
walnoot knolselderijballetjes
Walnoot-knolselderijballetjes
Zoete aardappel chili