Aubergine in vissige saus

Vegan aubergine in vissaus zonder vis

Aubergine in vissige saus is bij ons een favoriet gerecht om te bestellen in een Chinees restaurant. Een zoute, pittige en kruidige saus, die helemaal wordt opgezogen door de aubergine. Echt mega lekker!

Wat helemaal fijn is, is dat je dit recept heel simpel is om thuis te maken. Hier hoef je helemaal geen vis voor te slachten, want ondanks dat de naam van dit gerecht doet vermoeden zit er geen vis in de vissige saus.  De vissige smaak komt van de  toban djan/doubanjiang een pittige chilibonen pasta, die veelvuldig wordt gebuikt in de Chinese/Sichuan keuken. Bijna alle toko’s verkopen deze saus, dus het is zeker niet moeilijk hieraan te komen.  Je hoeft vervolgens alleen de aubergines te bakken en daarna de saus te maken door de chilibonensaus en wat smaakmakers te bakken en klaar is kees!

 

Voor een complete maaltijd, eet dit gerecht met rijst of als onderdeel van een rijsttafel, met wat tofu en wat andere groenten.


Lees je vanaf je mobiel, dan leest het makkelijker om nu het scherm te draaien. De regels van de tabel veranderen van kleur als je die aanraakt, zo zie je makkelijk waar je gebleven bent!

 

 

 

Recept aubergine in vissige saus (2p):

Nodig:Voorbereiden:Maken:
1-2 auberginesin dunne reepjes van 0.8-1cm dikBak de aubergine reepjes in een koekenpan in voldoende olie totdat ze zacht en gehalveerd in grootte zijn (ong 10 min) op een gemiddeld vuur. Haal ze dan uit de pan.
1 eetl toban djan sausZorg dat alle andere ingredi├źnten klaar staan. Bak eerst de toban djan saus in wat olie op een laag vuur in dezelfde koekenpan totdat deze geurt en van kleur is veranderd.
3 cm gember
3 knoflookteentjes
2 lente ui
fijn geraspt
fijngesneden
in grote stukken
Voeg dan de gember, knoflook en lente ui toe en bak (ong 2 min) mee op middelhoog vuur (laat het niet aanbranden).
150 ml water en 1 theel maizenaLos de maizena op in een kopje met het water en doe in de koekenpan.
1┬Ż eetl sojasaus
1 theel suiker
1 theel zwarte/rijstazijn
Roer ook meteen de sojasaus, suiker en azijn door de saus. Zet het vuur hoger en breng aan de kook.
Laat vervolgens zachtjes inkoken tot een licht gebonden saus.
Doe de aubergines terug in de pan en roer goed door de saus. Idealiter laat je de saus even intrekken, maar je kan hem ook meteen opdienen.
Luie leguaan

Wil je ook andere vegan gerechten uit de Chinese keuken bekijken? Klik dan op de linkjes hieronder!