
Recept aubergine in vissige saus (2p):
Nodig: | Voorbereiden: | Maken: |
1-2 aubergines | in dunne reepjes van 0.8-1cm dik | Bak de aubergine reepjes in een koekenpan in voldoende olie totdat ze zacht en gehalveerd in grootte zijn (ong 10 min) op een gemiddeld vuur. Haal ze dan uit de pan. |
1 eetl toban djan saus | Zorg dat alle andere ingrediënten klaar staan. Bak eerst de toban djan saus in wat olie op een laag vuur in dezelfde koekenpan totdat deze geurt en van kleur is veranderd. | |
3 cm gember 3 knoflookteentjes 2 lente ui | fijn geraspt fijngesneden in grote stukken | Voeg dan de gember, knoflook en lente ui toe en bak (ong 2 min) mee op middelhoog vuur (laat het niet aanbranden). |
150 ml water en 1 theel maizena | Los de maizena op in een kopje met het water en doe in de koekenpan. | |
1½ eetl sojasaus 1 theel suiker 1 theel zwarte/rijstazijn | Roer ook meteen de sojasaus, suiker en azijn door de saus. Zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat vervolgens zachtjes inkoken tot een licht gebonden saus. Doe de aubergines terug in de pan en roer goed door de saus. Idealiter laat je de saus even intrekken, maar je kan hem ook meteen opdienen. |
Wil je ook andere vegan gerechten uit de Chinese keuken bekijken? Klik dan op de linkjes hieronder!
Copyright © 2023 De luie leguaan