Borrelhapje van venkel

Borrelhapje van venkel met olijven, geroosterd in de oven

Dit simpele maar o zo lekkere vegan borrelhapje van venkel kun je zo op elk feestje of diner serveren! Het is echt heel makkelijk om te maken en staat erg snel op de tafel. Je hoeft alleen de plakjes venkel onder de gril te leggen, de olijven erover uit te smeren en nog even verder laten grillen. Makkelijk zat.  Dit borrelhapje van venkel past perfect bij een Italiaans of Spaans hoofdgerecht, in een vegan mezze of bij een glaasje wijn!

Nederlandse venkel koop je van juni tot oktober.

 

 

Recept vegan borrelhapje van venkel (2p):

Nodig:Doen:
Zet de grillfunctie van je oven aan.
- 2 venkelknollen
- olijfolie
Snij de venkelknol in 3 mm dikke plakken door het kontje heen. Bekwast de venkel met wat olijfolie en leg op een bakplaat (al dan niet bedekt met bakpapier). Leg de venkel 5 min onder de hete grill.
-65 gr kalamata olijven
- 50 gr zwarte olijven
- 2 knoflooktenen
- 2 theel citroensap
- 1 eetl olijfolie
Hak ondertussen de 2 soorten olijven met de knoflook, het citroensap en de olijfolie fijn in een hakmolen of keukenmachine.
Haal de venkel uit de oven en besmeer met een beetje olijvenmengsel. Plaats de venkel nog 5-7 min onder grill totdat knapperig. Let op dat de olijven niet uitdrogen. Dien meteen op.
Luie leguaan

Probeer ook een deze vegan borrelhapjes!