Hoe bereid je tofu?

recept voor krokante tofu stukjes

Hoe bereid je tofu?  Hier is geen enkele voorbereiding of speciale techniek voor nodig. Dus je hoeft de tofu niet in te vriezen of met maizena te bedekken. Het enige wat je moet doen, is de tofu langzaam en op een laag vuur laten bakken. That’s it!

Het is dus super simpel om krokante tofu stukjes te maken!

 

Verder helpt het als je van te voren wat water uit de tofu kan drukken, maar je hoeft hem daarvoor niet uren te laten liggen onder een zwaar object. Ik zelf druk hem voorzichtig plat tussen mijn handen. Werkt prima!
Ook raad ik een goede koekenpan aan, die je eerst goed warm laat worden. Een belangrijke tip bij het bereiden van tofu is dat je tijdens het bakken van de tofu af moet blijven. Je dient de tofu pas om te draaien als hij vanzelf van de pan loslaat en als hij goudbruin is. Dit vergt geduld. Als je hem eerder omdraait blijft hij waarschijnlijk aan de pan kleven en worden je tofu stukjes minder knapperig.


Je hebt bij deze bereiding twee opties; snij de tofu in hapklare blokjes of bak ze in dunne plakken. Die laatste kun je na het uit de pan halen verder in dunne reepjes snijden, die je dan weer door roerbak gerechten etc kan doen. Ik vind deze krokante tofu stukjes mega lekker in bowls met aubergine, of in een tortilla enz. Mocht je deze krokant tofu stukjes nog in een kruidige saus willen dumpen, dan kun je beter de kruiden en de sojasaus in dit recept achterwegen laten en de tofu gewoon langzaam goudbruin laten worden.

Mogelijkheden genoeg! Op deze site zal je hem in ieder geval vaak op foto’s kunnen spotten!

 

Zo maak je het; en lees je vanaf een mobiel: Flip the screen!

 

gesneden tofu

Recept krokante tofu stukjes (voor bij van alles, 2p)

Nodig:Maken:
250 gr tofuProbeer wat vocht uit de tofu te drukken door het voorzichtig tussen twee platte voorwerpen aan te drukken of tussen je handen als je geen zin hebt in afwas. Snij de tofu vervolgens in langwerpige dunne hapklare stukken of in dunne plakken (waar je later dunne reepjes van maakt).
Laat een goede grote koekenpan (die niet aanfikt of plakt) goed heet worden op je fornuis.
Als de pan heet is, doe je eerst wat olie in de pan. Leg daarna de tofu in de pan.
Zorg ervoor dat elke stukje op zijn breedste kant in contact komt met de pan.
Draai meteen het vuur flink lager en laat de tofu langzaam bruiner worden (heb veel geduld en blijf er in de tussentijd vanaf!). Wanneer de tofu net niet goudbruin is, draai je hem om en laat je de andere kant net niet goudbruin worden.
evt. ½ theel gemalen kruidenBestrooi eventueel de tofu met ¼ theel kruiden (bv gemalen mosterdzaad en 5 spices). Draai om en bak helemaal goudbruin op middelhoog vuur. Herhaal dit voor de andere kant.
Als beide kanten goudbruin zijn, haal je de stukjes uit de pan. Heb je dunne plakjes gebruikt, snij die dan in dunne reepjes. Besprenkel daarna je tofu met 1-2 eetl sojasaus (afhankelijk van hoe zout je het wil) of dump in een saus.
Eet meteen op.
Luie leguaan

Klik hier voor andere manieren om tofu te bereiden!