
Recept krokante tofu stukjes (voor bij van alles, 2p)
Nodig: | Maken: |
250 gr tofu | Probeer wat vocht uit de tofu te drukken door het voorzichtig tussen twee platte voorwerpen aan te drukken of tussen je handen als je geen zin hebt in afwas. Snij de tofu vervolgens in langwerpige dunne hapklare stukken of in dunne plakken (waar je later dunne reepjes van maakt). |
Laat een goede grote koekenpan (die niet aanfikt of plakt) goed heet worden op je fornuis. Als de pan heet is, doe je eerst wat olie in de pan. Leg daarna de tofu in de pan. Zorg ervoor dat elke stukje op zijn breedste kant in contact komt met de pan. |
|
Draai meteen het vuur flink lager en laat de tofu langzaam bruiner worden (heb veel geduld en blijf er in de tussentijd vanaf!). Wanneer de tofu net niet goudbruin is, draai je hem om en laat je de andere kant net niet goudbruin worden. | |
evt. ½ theel gemalen kruiden | Bestrooi eventueel de tofu met ¼ theel kruiden (bv gemalen mosterdzaad en 5 spices). Draai om en bak helemaal goudbruin op middelhoog vuur. Herhaal dit voor de andere kant. |
Als beide kanten goudbruin zijn, haal je de stukjes uit de pan. Heb je dunne plakjes gebruikt, snij die dan in dunne reepjes. Besprenkel daarna je tofu met 1-2 eetl sojasaus (afhankelijk van hoe zout je het wil) of dump in een saus. Eet meteen op. |
Klik hier voor andere manieren om tofu te bereiden!
Copyright © 2023 De luie leguaan